Spectaculaire 'Helmontada' na werelddoelpunt na 54 seconden

FC Dordrecht had nog geen minuut nodig om aan de leiding te gaan. Arno Van Keilegom leverde de bal in, waarna Kevin Jansen zag hoe Stijn van Gassel te ver voor zijn doel stond en hij de bal vanaf een meter of 35 over de doelman mikte: 0-1. De thuisploeg bakte er maar weinig van in de eerste twintig minuten en daar profiteerde FC Dordrecht optimaal van. Van Gassel kon een kopbal van Arsenio Valpoort nog keren, maar de rebound was voor Nikolas Agrafiotis.

Helmond Sport leek hard op weg om de slechtste wedstrijd van het seizoen af te werken, maar na een ietwat betere fase verkleinde men op slag van rust de nadelige marge. Na een perfecte voorzet van Boyd Reith liep Karim Loukili de bal binnen: 1-2. In de tweede helft had Helmond Sport slechts 21 minuten nodig om nog eens vier keer te scoren. Vier minuten na rust poetsten de Brabanders de achterstand definitief weg en de wisselwerking was identiek: een voorzet van Reith en de afronding van Loukili.

Luttele minuten later knalde Sander Vereijken de bal met een geweldige knal van afstand heerlijk tegen de touwen: 3-2. In de 64e minuut volgde de 4-2: na een hoekschop van Loukili kopte Maxime De Bie fraai zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal binnen. Twintig minuten voor tijd bepaalde Loukili de eindstand: na een voorzet van De Bie mikte de smaakmaker het leer door de benen van Anthony Swolfs. Helmond Sport stijgt door de eerste zege sinds 27 november naar de veertiende plaats; FC Dordrecht blijft laatste.