Zeldzame vorm van lymfeklierkanker aangetroffen bij Sol Bamba
Maandag, 11 januari 2021 om 21:54 • Laatste update: 23:33

Sol Bamba lijdt aan een zeldzame vorm van lymfeklierkanker, zo maakt Cardiff City maandag bekend via de clubsite. De 35-jarige verdediger, die de afgelopen drie duels al niet meer bij de selectie zat van de Championship-club, kreeg te horen gekregen dat hij is gediagnosticeerd met het non-Hodgkin-lymfoom heeft en zal direct chemotherapie ondergaan.

"We zijn moeten helaas onze supporters op de hoogte brengen van het tragische nieuws dat Sol Bamba gediagnosticeerd is met het non-Hodgkin-lymfoom", zo leidde de club het nieuws in. Onder begeleiding en met de steun van het medische team is Sol onmiddellijk begonnen met een chemokuur." Cardiff verzoekt daarbij om de privacy van de geboren Ivoriaan en zijn familie te respecteren.

"Sol is, zoals we hem kennen, met een zeer positieve instelling aan het gevecht tegen de ziekte begonnen en hij zal tijdens zijn strijd een belangrijk onderdeel blijven vormen van the Bluebirds-familie. Tijdens de behandeling zal Sol zijn teamgenoten ondersteunen bij wedstrijden en ook blijft hij onze jongere spelers begeleiden binnen de academie, waar hij zich zal blijven ontwikkelen als coach", zo klinkt het bericht. "We steunen je allemaal, Sol."

Bamba staat sinds 2016 onder contract bij Cardiff, waar hij in totaal tot 117 officiële wedstrijden kwam. Voordat de Franse Ivoriaan de overstap maakte naar de club uit Wales, kwam hij onder meer uit voor Leeds United, Palermo, Trabzonspor, Leicester City en Hibernian. Verder speelde de 1,92 meter lange verdediger ook nog 27 wedstrijden in het nationale elftal van Ivoorkust, waaronder drie duels op het WK 2014.

 
Football League Championship
 
Cardiff City
 
Souleymane Bamba

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties