Eintracht verlost oude bekende van uitzichtloze situatie bij Real Madrid
Donderdag, 14 januari 2021 om 15:38 • Laatste update: 15:44

Eintracht Frankfurt heeft de terugkeer van Luka Jovic wereldkundig gemaakt. De spits, die bij Real Madrid de hoge verwachtingen tot op heden nog niet heeft kunnen waarmaken, wordt de rest van het seizoen gehuurd door de nummer negen van de Bundesliga. De centrumspits ondergaat donderdag zijn medische keuring en tekent aansluitend zijn contract. Eintracht Frankfurt heeft geen optie tot koop bedongen bij de onderhandelingen.

De overstap van Jovic naar Eintracht Franfkurt werd donderdagmiddag door de Duitse club kenbaar gemaakt via de officiële kanalen. De elfvoudig Servisch international komt bij Real Madrid amper in de plannen voor en daarom stond de Koninklijke niet onwelwillend tegenover een vertrek. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde onlangs dat Jovic was aangeboden bij Manchester United, maar de Engelse grootmacht besloot daar niet op in te gaan en versterkte zich later met de transfervrije Edinson Cavani.

Meer: Luka Jovic met twee treffers direct goud waard voor Eintracht Frankfurt

BILD: Zirkzee kan transfer vergeten na rood voor keiharde overtreding

BILD meldde dinsdag al dat een transfer van Joshua Zirkzee naar Eintracht Frankfurt van de baan was.Lees artikel

Jovic begint in Frankfurt aan zijn tweede termijn. In de twee seizoenen die hij voor die Adler speelde, verzorgde hij 36 doelpunten in 75 officiële wedstrijden. Daarmee verdiende de spits, die eerder het shirt droeg van Rode Ster Belgrado en Benfica, een transfer naar Real Madrid, dat maar liefst zestig miljoen euro voor hem neertelde. In de Spaanse hoofdstad kon Jovic voorlopig nog niet aan de hooggespannen verwachtingen voldoen.

Namens Real Madrid speelde Jovic voorlopig 32 wedstrijden, waarin hij 2 doelpunten en 2 assists verzorgde. Dit seizoen doet trainer Zinédine Zidane nauwelijks een beroep op hem, waardoor hij pas vijf keer in actie kwam. Tijdens zijn dienstverband bij Real Madrid raakte hij meer dan eens in opspraak door zijn acties buiten het veld, bijvoorbeeld toen hij de coronaregels in Servië overtrad en daarmee een gevangenisstraf riskeerde. Al met al heeft Real Madrid nu voldoende gezien en mag Jovic tijdelijk vertrekken.

AC Milan had eveneens belangstelling in de aanvalsleider, maar zag Eintracht Frankfurt aan het langste eind trekken. Het contract van Jovic bij Real Madrid loopt voorlopig nog door tot medio 2025. Bij Eintracht Frankfurt wordt de Serviër de opvolger van de naar Club Brugge vertrokken Bas Dost, een vacature waarvoor ook Zirkzee werd genoemd. BILD meldde dinsdag al dat Eintracht Frankfurt niet langer belangstelling had voor negentienjarige Nederlander, omdat hij vanwege een schorsing van drie wedstrijden niet direct inzetbaar is.

FIRST INTERVIEW HALLER: 'De droom is scoren én winnen zondag'
 
Meer video's
 
LaLiga
 
Eintracht Frankfurt
 
Luka Jovic

Poll
Zie jij Luka Jovic uiteindelijk nog slagen bij Real Madrid?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties