KV Mechelen bevestigt komst van Ferdy Druijf: 'Ik wist dat ik hier moest zijn'
Donderdag, 14 januari 2021 om 10:21 • Jeroen van PoppelLaatste update: 10:23

Ferdy Druijf vervolgt zijn loopbaan bij KV Mechelen, zo bevestigt de huidige nummer veertien van de Belgische competitie via de officiële kanalen. AZ heeft een akkoord bereikt met Mechelen over een huurdeal tot het einde van het seizoen, met daarbij een optie tot koop. "Ik wil weer spelen", laat Druijf weten op de website van Mechelen. "Tot nu toe bleef het in Alkmaar bij invalbeurten. Ik kreeg al een rondleiding en wat info over de manier van spelen van Mechelen. Ik wist dat ik hier moest zijn."

Druijf moet zich al seizoenenlang tevreden stellen met een reserverol bij AZ. Dit seizoen kwam de centrumspits in de Eredivisie tot negen korte invalbeurten, waarin hij één goal maakte. Meestal kiest trainer Pascal Jansen (en ook diens voorganger Arne Slot) voor Myron Boadu of Albert Gudmundsson in de spits. Druijf werd in het seizoen 2018/19 een half jaar uitgeleend aan NEC en kroonde zich dat jaar met vijftien goals in achttien competitieduels tot topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Woensdagavond zat Druijf al niet meer bij de wedstrijdselectie van AZ voor het duel bij PSV (1-3 winst). De 22-jarige spits liet een paar dagen daarvoor zijn onvrede blijken over zijn korte invalbeurt tegen PEC Zwolle (1-1). "Voor mij is het duidelijk: ik ben geen profvoetballer geworden om zes minuten te maken", aldus Druijf tegenover De Telegraaf.

Toen was al duidelijk dat de aanvaller, die in 2017 doorbrak vanuit de jeugdopleiding van AZ, inzette op een vertrek. "Daar doe ik het niet langer voor. Voor mijn gevoel ben ik in vorm. Ik probeer alles, het maximale, te geven, maar krijg er het minimale voor terug. Mijn keuze is om ergens te spelen en dat is denk ik niet hier. Dus moeten we gaan kijken. Hoe lang ik hier zit, geef ik honderd procent. Daar ligt het niet aan. Maar ik wil meer en dat weten ze."

 
Eredivisie
 
AZ
 
Ferdy Druijf

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties