FC Utrecht slaat met meerjarig contract transfervrij toe in de Eredivisie
Woensdag, 13 januari 2021 om 19:03 • Jeroen van PoppelLaatste update: 19:02

FC Utrecht staat op het punt om Remco Balk voor meerdere jaren te contracteren, zo meldt RTV Noord. De negentienjarige aanvaller beschikt bij FC Groningen over een aflopend contract en komt daardoor in principe in de zomer transfervrij over. Mogelijk treedt FC Utrecht nog met de Trots van het Noorden in onderhandeling over een directe transfer, waar een vergoeding voor betaald zal moeten worden.

Eerder meldde Voetbal International dat ook AZ in de race was om de handtekening van Balk, maar FC Utrecht heeft de strijd dus gewonnen. Balk had kunnen bijtekenen bij FC Groningen, waar hij dit seizoen doorbrak, maar gaf aan technisch directeur Mark-Jan Fledderus te kennen ook te luisteren naar aanbiedingen van andere clubs. Daarop trok de teleurgestelde Fledderus het contractaanbod namens Groningen in.

Meer: Balk vertrekt, Balker tekent: ‘Het geld was ook niet echt van: wauw’

"We zijn tijdig met hem in gesprek gegaan en hij heeft vervolgens een prima aanbieding gekregen", zei Fledderus eerder op de website van Groningen. "Dat zijn zaakwaarnemer vervolgens het onderste uit de kan probeert te halen, is tot daar aan toe. We hebben daarna de jaarwisseling als deadline gesteld. Zij hebben vlak voor de jaarwisseling laten weten dat ze er voorlopig niet op in willen gaan. Nu geven ze aan dat ze eerst met andere clubs willen gaan praten, maar het lijntje naar ons toe open willen houden. Zo werkt het wat ons betreft niet, wij moeten ook verder. Daarom trekken wij het voorstel in."

Balk zit sinds dit seizoen bij de hoofdmacht van trainer Danny Buijs en vestigde de aandacht op zich door in oktober het winnende doelpunt tegen Ajax (1-0) te maken. Dat was de enige goal die de vleugelspits maakte in tien duels, waarvan zeven keer als invaller. Afgelopen zaterdag mocht Balk tegen zijn nieuwe club FC Utrecht (2-2) één minuut voor tijd invallen.

 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
FC Groningen
 
Remco Balk

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties