VVV weerstaat kansenregen Go Ahead en voegt zich bij laatste acht
Donderdag, 21 januari 2021 om 22:56 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 23:09

VVV-Venlo heeft zich donderdagavond bij de laatste acht van de TOTO KNVB Beker gevoegd. De ploeg van trainer Hans de Koning was in eigen huis met 1-0 te sterk voor een dapper Go Ahead Eagles door een doelpunt van Aaron Bastiaans. Go Ahead probeerde het in de tweede helft wel, maar stuitte meerdere keren op een uitstekend keepende Delano van Crooy.

VVV lootte met Go Ahead een ploeg in vorm. De Deventernaren wisten, ondanks een corona-uitbraak bij de club, zes van de laatste zeven wedstrijden te winnen, maar kwamen in Venlo al vroeg in de wedstrijd onder druk te staan. Na een kwartier spelen leek Yahcuroo Roemer op aangeven van Bastiaans alleen op doelman Jay Gorter af te kunnen, maar de aanname bij de voorhoedespeler van VVV was niet voldoende, waardoor Gorter kon uitverdedigen. Aan de andere kant was Jacob Mulenga namens Go Ahead dichtbij de openingstreffer, maar de Zambiaan raakte na voorbereidend werk van Luuk Brouwers de buitenkant van de paal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het lichte veldoverwicht werd door VVV na ruim een half uur spelen omgezet in een voorsprong. Bastiaans leek zich vast te draaien op de rand van de zestien, maar kreeg de bal alsnog voor zijn linker en haalde fraai uit in de linkerbovenhoek: 1-0. Go Ahead leek die tik een minuut later ongedaan te maken via Antoine Rabillard, maar zijn kopbal kon tot hoekschop worden verwerkt door doelman Crooy. In de beginfase na rust was het Go Ahead die beter uit de kleedkamer kwam, maar was het weer Mulenga die ongelukkig was in de afronding. De spits kopte een voorzet goed naar de grond, maar zag Van Crooy met moeite redden.

Go Ahead verdiende op basis van het veldspel in de tweede helft een gelijkmaker, maar zag de doelman van VVV meerdere keren in de weg staan. De sluitpost zag na driekwart wedstrijd Mulenga andermaal op zich afkomen, maar wist met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoon te houden. In de slotfase noteerde VVV de laatste kans van de wedstrijd via Jafar Arias. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar kopte over. De misser had geen gevolgen voor het resultaat.

 
KNVB Beker
 
VVV-Venlo
 
Go Ahead Eagles
 
Jacob Mulenga
 
Vito van Crooy

>
KNVB Beker
VVV-Venlo
1
0
Go Ahead Eagles
Donderdag, 21 januari 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
20:06
20:06
Karim Benzema: 'Of ik daar wil spelen? Het voetbal wordt er steeds beter...'
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Paris Saint-Germain - RB Leipzig
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Atlético Madrid - Liverpool
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Shakhtar Donetsk - Real Madrid
4
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Ajax - Borussia Dortmund
13
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties