Luuk de Jong staat op en leidt superieur Sevilla naar kwartfinales

Sevilla was in de eerste helft in het Ramón Sánchez Pizjuan heer en meester. Valencia krijgt dit seizoen veel doelpunten tegen uit standaardsituaties en zo geschiedde ook in de twintigste minuut. Na een corner van Marcos Acuña vanaf links kopte De Jong de bal achter doelman Cristian Rivero: 1-0. Twaalf minuten later verdubbelde de Nederlander de voordelige marge na een aanval met liefst 37 balcontacten: Suso legde de bal in het strafschopgebied perfect klaar voor De Jong, die diagonaal raak schoot.

De 3-0 van Rakitic was om in te lijsten: de Kroaat zag dat Rivero een meter voor zijn doel stond en hij stifte het leer vanaf de rand van het strafschopgebied bijzonder fraai over de doelman heen. Ondanks de tussenstand op het scorebord daalde het tempo in de eerste twintig minuten na rust allerminst. Valencia wilde de achterstand in ieder geval verkleinen, terwijl Sevilla goed voetbal bleef spelen. Het was aan Yassine Bounou te danken dat de bezoekers via Álex Blanco en Daniel Wass niet nog enigszins terug in de wedstrijd kwamen.

De Jong maakte zes minuten voor tijd plaats voor Youssef En-Nesyri. Oussama Idrissi kwam na 63 minuten binnen de lijnen voor Joan Jordán en enkele minuten later was de beurt aan Karim Rekik, als vervanger van Jesús Navas. Sevilla, nummer vier van LaLiga, komt zaterdag weer in actie: het team van Lopetegui wacht een uitduel met Eibar. Valencia, dat tien plaatsen lager staat, speelt dezelfde dag thuis tegen Elche.