Roda JC laat geen spaan heel van armzalig FC Dordrecht

Het duel begon voortvarend voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel, die al voor het verstrijken van het eerste speelkwartier op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf rechts werd op de paal geknikt door Erik Falkenburg, maar in de rebound stond Fabian Serrarens op de juiste plek om de 0-1 binnen te tikken. Ook de verdubbeling van de voorsprong ontstond nadat de bal afketste van het aluminuim. Thijmen Goppel produceerde een fraai afstandsschot dat door doelman Max van Herk op de paal getikt werd, maar hij kon met zijn redding niet voorkomen dat Falkenburg in de rebound kon scoren: 0-2.

Voor rust werd ook nog een derde treffer gevonden. Patrick Pflücke had een fraaie pass in huis en bediende in het zestienmetergebied Goppel, die oog in oog met Van Herk overtuigend binnenschoot: 0-3. Na rust verging het de Dordtenaren niet veel beter en los van enkele speldenprikjes had de hekkensluiter geen vinger in de pap. Er werd geen enkel schot op goal geproduceerd en tot de rust had de thuisploeg slechts 32 procent balbezit.

Bij het vierde doelpunt waren Goppel en Van Herk opnieuw betrokken, ditmaal vanwege het feit dat laatstgenoemde zijn tegenstander in het strafschopgebied onderuit haalde. Robert Klaasen mocht achter de bal gaan staan om het buitenkansje van elf meter te benutten, en maakte geen fout: 0-4. De gifbeker was nog niet leeg, daar de Limburgse bezoekers ruim twintig minuten voor tijd ook nog een vijfde treffer vonden. Pflücke haalde van buiten de zestien onverwacht uit, en verraste met zijn schot, dat via de paal in de kruising vloog, ook de keeper: 0-5.