Sami Khedira laat contract bij Juventus ontbinden en tekent in Bundesliga
Maandag, 1 februari 2021 om 18:33 • Rian RosendaalLaatste update: 18:42

Sami Khedira heeft Juventus verlaten voor een avontuur bij Hertha BSC, zo bevestigt laatstgenoemde club via de officiële kanalen. De 33-jarige middenvelder verblijft sinds zaterdag al in de hoofdstad van Duitsland, waar hij maandag succesvol de medische keuring doorstond. Hertha meldt niet voor hoeveel seizoenen Khedira heeft getekend.

Technisch directeur Arne Friedrich reageert verheugd op de komst van de Duitser. "Met Sami Khedira hebben we een topspeler gehaald die de afgelopen jaren onder contract heeft gestaan bij Europese topclubs en die ons direct zal helpen met zijn ervaring uit zijn wedstrijden in de Champions League, Serie A, LaLiga", aldus Friedrich, die in het verleden samenspeelde met Khedira. "We speelden samen op het WK 2010 in Zuid-Afrika. Ik ken zijn leiderschapskwaliteiten en ben daarom erg blij dat we hem nu onder contract hebben bij Hertha BSC."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De voormalig wereldkampioen worstelde het afgelopen jaar met verschillende blessures, maar is sinds enkele maanden weer fit. Desondanks maakt trainer Andrea Pirlo geen gebruik van zijn diensten: dit seizoen behoorde Khedira geen enkele keer tot de wedstrijdselectie. Khedira had nog een doorlopend contract tot het eind van het seizoen en wilde zijn verbintenis, ondanks pogingen van Juventus, niet voortijdig laten ontbinden.

Zijn terugkeer naar de Bundesliga komt enigszins uit de lucht vallen, daar Khedira in december in gesprek met The Athletic liet doorschemeren dat hij graag in de Premier League zou willen spelen. Khedira keert zo na elf jaar terug in de Duitse competitie. Overigens meldt transferexpert Fabrizio Romano tevens dat de van Arsenal gehuurde Mattéo Guendouzi nog tot het einde van het seizoen bij Hertha blijft.

In 2010 verliet Khedira toenmalige werkgever VFB Stuttgart voor een avontuur bij Real Madrid, waar hij vijf jaar lang speelde. In 2015 verliet de middenvelder de Spaanse topclub transfervrij en tekende bij Juventus. Met la Vecchia Signora won hij vijf landstitels, drie Italiaanse bekers en de Italiaanse Supercup. De laatste wedstrijd in het shirt van Juventus speelde Khedira in juni 2020, toen hij een half uur voor het eindsignaal van de halve finale in de Coppa Italia tegen AC Milan in het veld kwam voor Miralem Pjanic.

 
1. Bundesliga
 
Serie A
 
Juventus
 
Hertha BSC
 
Sami Khedira

Poll
Verstandige keuze van Sami Khedira?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties