Blessure Grealish leidt voor Aston Villa-selectie tot verbod op Fantasy PL
Dinsdag, 23 februari 2021 om 11:50 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 12:32

Selectiespelers van Aston Villa mogen van hun club niet langer deelnemen aan het managerspel Fantasy Premier League. Die maatregel is genomen nadat afgelopen weekeinde via het razendpopulaire voetbalspel uitlekte dat sterspeler Jack Grealish niet zou aantreden in de wedstrijd tegen Leicester City (1-2 verlies). Het ontbreken van Grealish had binnenskamers moeten blijven, maar kwam tot ongenoegen van manager Dean Smith op straat te liggen.

Het ontbreken van Grealish, die op de training in aanloop naar het treffen met Leicester geblesseerd raakte, was door Smith bewust niet naar buiten gebracht. Desondanks werd de smaakmaker door Villa-spelers Conor Hourihane, Matt Targett en Neil Taylor uit hun FPL-team gehaald. Dit werd opgemerkt door Twitter-account FPL Insider, dat wekelijks tips en kansen deelt over de komende speelronde. Het geheim van Smith werd daarmee teniet gedaan, tot teleurstelling bij de manager zelf.

Meer: Guardiola: ‘Ongelooflijk onethisch en onprofessioneel, maar niet te controleren’ | Rio Ferdinand: ‘Hij is op dit moment de beste speler in de Premier League’

"Ik ben ervan op de hoogte gebracht dat op social media al geruchten waren verschenen dat Jack niet zou gaan spelen", liet Smith weten. "Als dat nieuws van ons trainingscomplex afkomt, is dat iets waar we achteraan zullen gaan. Dit gaf al iets over onze opstelling prijs en daar ben ik niet gelukkig mee." Villa gaat intern een onderzoek instellen om te achterhalen wie de blessure van Grealish gelekt heeft. Door de selectiespelers te weren van FPL wil de club voorkomen dat dergelijke situaties zich in de toekomst vaker voordoen.

Bij Fantasy Premier League is het de bedoeling dat deelnemers een team samenstellen met spelers van verschillende teams uit de Premier League. Op basis van prestaties en resultaten kunnen vervolgens punten worden verzameld. Zo levert een doelpunt of een assist bonuspunten op en wordt bij een rode kaart minpunten gerekend. Het spel wordt wereldwijd door zo'n zeven miljoen voetballiefhebbers gebruikt, onder wie spelers die op het hoogste niveau in Engeland acteren.

Highlights | Lorient - Lille | Vierklapper voor Ajax-opponent Lille
 
Meer video's
 
Premier League
 
Aston Villa
 
Leicester City
 
Jack Grealish
 
Conor Hourihane

>
Premier League
Aston Villa
1
2
Leicester City
Zondag, 21 februari 2021 om 15:05
Poll
Vind jij het terecht dat spelers van Aston Villa niet langer mogen deelnemen aan het spel?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
23:13
23:13
NAC Breda mag plotseling weer dromen van directe promotie
0
   
22:55
22:55
Real Madrid verzuimt spanning in LaLiga helemaal terug te brengen
28
   
22:52
22:52
Richarlison houdt Everton in het spoor van droomeindnotering
2
   
22:04
22:04
Oranje raakt tweevoudig international mogelijk kwijt aan moederland
8
   
21:45
21:45
René van der Gijp lacht Klaassen uit: 'Ik zou het Álvarez laten doen'
29
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties