AZ rondt transfer van Sam Beukema af: 'Het kan eigenlijk niet beter'
Woensdag, 31 maart 2021 om 17:50 • Laatste update: 17:49

Sam Beukema vertrekt definitief naar AZ, zo maken de Alkmaarders bekend via de officiële kanalen. De 22-jarige verdediger van Go Ahead Eagles werd vandaag medisch gekeurd door de huidige nummer drie van de Eredivisie, waarna hij zijn sportieve toekomst aan de Alkmaarders verbond. Beukema heeft voor vijf seizoenen getekend. Feyenoord en FC Utrecht hadden ook interesse.

"Het kan eigenlijk niet beter", zegt Beukema op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb een contract getekend bij deze prachtige profclub. Het is voor mij een hele mooie dag. Ik ga echt uit van mijn gevoel. Ik heb gesprekken met Feyenoord gevoerd maar het plan is voor mij het allerbelangrijkste. AZ wilde heel erg doorpakken, dus op basis daarvan heb ik mijn keuze gemaakt."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De overstap van Beukema naar AZ komt niet uit de lucht vallen. De verdediger heeft zich dit seizoen sterk ontwikkeld in de Keuken Kampioen Divisie en genoot belangstelling van diverse clubs in de Eredivisie. Ook vanuit Engeland zou interesse zijn geweest. De mandekker vervolgt zijn loopbaan na dit seizoen bij AZ. Volgens VI wordt Beukema na Jan Kromkamp de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedneis van Go Ahead Eagles. Welk bedrag met de overstap gemoeid is, weet het weekblad niet te melden.

Beukema laat zich dit seizoen ook in aanvallend opzicht gelden. De verdediger, die verkozen werd tot de beste speler van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie, was tot dusver goed voor zeven doelpunten. Maandagavond liet de verdediger na afloop van het 3-3 gelijkspel tegen FC Den Bosch tegenover ESPN al weten dat een akkoord met een Eredivisie-club in de lucht hing. "De kans is wel groot dat er binnen drie weken wat rond is", zei de verdediger, die een contract tot medio 2023 doorlopend contract bij Go Ahead Eagles inruilt voor een langdurige verbintenis bij AZ.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
AZ
 
Go Ahead Eagles
 
Sam Beukema

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties