Real Madrid wint en is klaar voor duels met Liverpool en Barcelona

Real Madrid ging met een voorsprong de rust in, maar een riantere ruststand dan 1-0 was zeker verdiend geweest. Het team van Zidane creëerde in de eerste 45 minuten grote kansen, onder meer een schot van Asensio op de lat, en zag twee doelpunten afgekeurd worden. Een vroege treffer van Karim Benzema, na voorbereidend werk van Marcelo, werd door de VAR wegens buitenspel van de Fransman afgekeurd. Ook een heerlijk doelpunt van Asensio richting de rust wachtte hetzelfde lot. De Spanjaard stond nipt buitenspel toen hij een inzet van Isco kunstig met de hak achter doelman Marko Dmitrovic werkte.

Meer: Luka Modric heeft zijn keuze gemaakt en weet waar hij volgend jaar wil spelen

Asensio verscheen enkele minuten later alsnog op het scorebord in het Estadio Alfredo Di Stéfano. Casemiro leed eerst balverlies op het middenveld, maar veroverde het leer meteen en gaf een goede pass op zijn teamgenoot. De Spaans international werkte de bal fraai in de linkerhoek achter Dmitrovic: 1-0. Het was voor Asensio alweer de derde officiële wedstrijd op rij waarin hij trefzeker was, na zijn eerdere treffers tegen Atalanta en Celta. Daar was de spelmaker als Merengue nog nooit eerder gelukt.

Ook na rust had Real Madrid weinig te duchten van de nummer negentien van LaLiga. Dmitrovic voorkwam met een uitstekende redding een tweede treffer van Asensio, die samen met Luka Modric na een uur spelen naar de kant werd gehaald. Een minuut later kregen de Basken bijna de gelijkmaker cadeau toen Courtois bijna op de doellijn kon voorkomen dat een terugspeelbal door de ferme wind in de rechterhoek werd geblazen. Twintig minuten voor tijd werd een doelpunt van Casemiro wegens buitenspel afgekeurd.

Het team van Zidane kwam luttele minuten later alsnog op 2-0: na een goede actie van invaller Vinicius Junior aan de linkerkant kopte Benzema de bal binnen. Met 187 doelpunten is de aanvaller, die in elk van zijn laatste zeven officiële duels trefzeker was en goed was voor negen doelpunten, nu de nummer vier op de topscorersranglijst aller tijden van Real Madrid in LaLiga achter Cristiano Ronaldo (311), Raúl (228) en Di Stéfano (216). De Spaanse topclub kan zich nu gaan focussen op de cruciale ontmoetingen met Liverpool (6 april en 14 april, Champions League) en Barcelona (10 april, LaLiga).