Manchester United - Liverpool definitief afgelast na hevige protesten
Zondag, 2 mei 2021 om 18:41 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 21:53

De wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool is afgelast. Nadat uren voor de aftrap fans binnendrongen op Old Trafford als onderdeel van forse protesten tegen de clubeigenaren, is besloten om het duel niet op zondag af te werken. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer het treffen nu zal worden gespeeld, maar analist en oud-voetballer Stan Collymore schrijft op Twitter dat komende maandag als inhaaldatum vermoedelijk niet haalbaar is. Manchester United communiceert dat de wedstrijd vanwege 'veiligheidsredenen' niet gespeeld gaat worden.

"Na een discussie tussen de politie, de Premier League en de clubs is besloten om de wedstrijd af te gelasten vanwege veiligheidsredenen. Er wordt gesproken over een nieuw moment voor deze wedstrijd", schrijft Manchester United in een verklaring. "Manchester United is een passie voor onze fans. Ze hebben het recht om vredig te protesteren. We betreuren de uitbarsting die de fans, staf en politie in gevaar heeft gebracht. Manchester United wil de politie bedanken voor hun steun en we zullen hen helpen in het onderzoek."

Woedende Manchester United-fans bestormen Old Trafford

Het werd in de uren voor de geplande aftrap onrustig in Manchester. Woedende supporters betraden het stadion en staken vuurwerk af, zo is te zien op beelden die rondgaan op sociale media. De fans van United willen dat er op zeer korte termijn afscheid wordt genomen van de familie Glazer, de Amerikaanse eigenaren van de club. Vorige week betraden boze supporters ook al trainingscomplex Carrington uit onvrede wegens deelname aan de Super League, waar later vanaf werd gezien.

Op de beelden is te zien hoe supporters het veld op Old Trafford betreden en zich richten tot de eigenaren. Ook wordt er vuurwerk afgestoken. Een groot gedeelte van de ontevreden menigte verzamelde zich 's morgens al rond het Lowry Hotel, de plek vanwaar de spelersbus zou vertrekken naar het stadion voor het duel met Liverpool. Later verplaatste de menigte zich richting het stadion, waar ze toegang verschaften tot het veld en vuurwerk afstaken. Ondertussen wordt het vertrek van de familie Glazer geëist als eigenaar van de club.

Het is niet voor het eerst dat het onrustig is rond de club. Een week geleden uitten supporters hun onvrede over de deelname van Manchester aan de Supre League. Glazer schreef daarop een open brief aan de supporters van de grootmacht waarin hij zijn excuses aanbood voor de hele gang van zaken rond de betrokkenheid van United rond de plannen van de Europese topcompetitie. Het statement kan de woede bij de achterban echter niet wegnemen.

Bij een nederlaag van Manchester United tegen Liverpool zou stadsgenoot Manchester City kampioen van de Premier League worden. De ploeg van Josep Guardiola wist zaterdag met 0-2 te winnen bij Crystal Palace en geniet een voorsprong van dertien punten op de aartsrivaal.

 
Premier League
 
Manchester United

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties