Grote afwezige André Onana laat van zich horen tijdens titelfeest Ajax
Maandag, 3 mei 2021 om 18:03 • Dominic MostertLaatste update: 18:05

André Onana heeft zondagmiddag via Twitter gereageerd op de landstitel van Ajax. De keeper mocht vanwege zijn dopingschorsing niet aanwezig zijn bij de festiviteiten en was daarmee de grote afwezige. Hij leefde wel mee met zijn ploeggenoten. "Ik had de titel graag met jullie allemaal gevierd, maar dat zal nog even duren. Grote felicitaties aan de hele Ajax-familie en bovenal de supporters", schreef Onana.

"Wij zijn de kampioen! Het is weer gelukt!", tweette de Kameroener bovendien. Onana keepte dit seizoen twintig wedstrijden in de Eredivisie, voordat hij een schorsing van een jaar kreeg opgelegd. De kans is volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars groot dat Onana zijn laatste wedstrijd voor Ajax al heeft gespeeld. Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen zei Overmars dat Ajax de onderhandelingen over een nieuw contract 'niet voor niets' heeft stopgezet. "Ik acht de kans groot dat hij in de zomer weg zal gaan", zei hij tegen de NOS.

Onana heeft een contract tot de zomer van 2022 en zal daardoor verkocht moeten worden om een transfervrij vertrek te voorkomen. Analist Ronald de Boer van ESPN ziet meerdere spelers van Ajax vertrekken, onder wie Onana. "Sommige spelers zijn in principe ook klaar. Ik denk dat Onana in principe klaar is met Ajax. Dat is helemaal niet negatief bedoeld, die jongen heeft het geweldig gedaan, maar dat zijn spelers die zijn gekomen om de top te halen." Volgens ESPN had Ajax aan de FIFA gevraagd of Onana bij wijze van uitzondering aanwezig mocht zijn bij het feest, maar werd daar geen toestemming voor verleend.

Het artikel gaat verder onder de video
Ajax-doelman Stekelenburg: 'Al haalt Ajax 12 keepers, ik blijf!'
Meer videos

Tegelijkertijd maakt Maarten Stekelenburg na het behalen van de landstitel bekend dat hij nog minimaal een jaar aan Ajax verbonden blijft, iets dat de 38-jarige doelman en directeur voetbalzaken Marc Overmars al hadden aangekondigd. "Ajax en ik zijn eruit, ik heb een eenjarig contract", zo laat Stekelenburg optekenen door Voetbal International. Vermoedelijk moet hij volgend seizoen gaan concurreren met Remko Pasveer. "Maar zoals het nu gaat, gaat het prima, toch?"

 
Eredivisie
 
Ajax
 
André Onana

>
Eredivisie
Ajax
4
0
FC Emmen
Zondag, 2 mei 2021 om 14:30
Meer nieuws
   
16:17
16:17
Calvin Stengs grijpt naast EK met Oranje: 'Hij heeft te weinig afgedwongen'
2
   
16:07
16:07
Ajax kijkt ook bij Rode Ster; Overmars ziet toptalenten live aan het werk
5
   
16:03
16:03
Ajax gaat akkoord met schikkingsvoorstel voor Kenneth Taylor
5
   
15:40
15:40
Kökçü: 'Het is normaal een heel lieve jongen, maar hij was nu echt boos'
17
   
15:37
15:37
Schmidt: 'Volgend jaar kan hij nog beter een leidende rol invullen, verwacht ik'
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties