'St. Juste mag hopen op volgende stap; Mainz denkt aan stevige winst'
Maandag, 3 mei 2021 om 07:14 • Yanick VosLaatste update: 07:19

Jeremiah St. Juste is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van 1. FSV Mainz 05. De Nederlandse centrumverdediger staat volgens Sport1 in de serieuze belangstelling van Bayer Leverkusen. Ook enkele niet nader genoemde Duitse topclubs hebben de 24-jarige ex-speler van sc Heerenveen en Feyenoord hoog op het wensenlijstje staan.

Volgens de Duitse televisiezender heeft St. Juste in januari al bij de clubleiding aangegeven dat hij komende zomer graag een transfer maakt. Leverkusen is op zoek naar een nieuwe verdediger, daar Lars en Sven Bender na dit seizoen stoppen met voetballen, terwijl Aleksandar Dragovic een aflopend contract heeft. Daarnaast is Jonathan Tah een van de kandidaten bij Leverkusen om verkocht te worden. Met het aanstaande vertrek van het viertal is St. Juste in beeld gekomen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Mainz heeft nog geen officieel bod ontvangen op St. Juste. De huidige nummer twaalf van de Bundesliga wil de Nederlandse verdediger niet zomaar laten gaan. Hij moet naar verluidt vijftien tot twintig miljoen euro kosten. Bovendien heeft Mainz geen haast met een eventuele verkoop van St. Juste. De mandekker ligt vast tot aan de zomer van 2023, waardoor de club een uitstekende onderhandelingspositie heeft.

St. Juste, die ook als rechtsback uit de voeten kan, maakte in de zomer van 2019 voor een bedrag van acht miljoen euro de overstap van Feyenoord naar Mainz. Bij zijn huidige werkgever speelde hij zich in korte tijd in de basis. Zijn sterke ontwikkeling leverde hem de vorige interlandperiode voor het eerst een uitnodiging op voor het Nederlands elftal. Tot een debuut in Oranje leidde dat echter nog niet.

 
1. Bundesliga
 
FSV Mainz 05
 
Bayer Leverkusen
 
Jeremiah St. Juste

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties