Van Persie tekent bij Feyenoord: 'Dat maakt het extra bijzonder'
Dinsdag, 4 mei 2021 om 16:03 • Jeroen van PoppelLaatste update: 17:15

Robin van Persie wordt komend seizoen assistent-trainer bij Feyenoord Onder-16, zo meldt de Rotterdamse club dinsdagmiddag. De 37-jarige oud-aanvaller, die momenteel in dienst is als parttime spitsentrainer van het eerste elftal, gaat bij het jeugdelftal samenwerken met hoofdcoach Brian Pinas. Daarnaast zal Van Persie als onderdeel van de technische staf van Arne Slot op trainingsdagen de taak van veldtrainer op zich nemen. Hij zal zich voornamelijk gaan bezighouden met de aanvallers van Feyenoord.

In de afgelopen twee seizoenen sloot Van Persie op regelmatige basis al aan bij de trainingen van de hoofdmacht van Feyenoord. De samenwerking krijgt na de zomerstop dus een vervolg in Rotterdam-Zuid. "Ik ben na mijn profcarrière vooral begonnen met het oriënteren op dingen in het voetbal die ik leuk vind om te doen", reageert Van Persie op de clubsite. "Samen met mijn management team bij SEG heb ik mij georiënteerd op activiteiten die bij me passen. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik vanaf volgend seizoen dagelijks mijn kennis vanuit mijn profcarrière mag overbrengen naar de nieuwe generatie. En dat ik dat dan juist bij Feyenoord kan doen, maakt het extra bijzonder. Ik krijg hier veel energie van en bovendien voelt het goed op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van spelers binnen de club."

Meer: Van Persie koopt villa van bekende miljonair: ‘Ik ben hartstikke trots’ | Hoe het arrogante Feyenoord in de val trapte: ‘Dan begrijp je het niet als club’

De voormalig Feyenoord-aanvaller kijkt uit naar de samenwerking met Slot, die deze zomer het stokje zal overnemen van Dick Advocaat. "Ik heb Arne een paar keer gesproken. Hij maakt een hele positieve, onafhankelijke indruk", zo klinkt het in een interview met Feyenoord TV. "Hij is iemand die een hele duidelijke filosofie heeft. Aanvallend. Hij komt heel dicht in de buurt van mijn ideaalbeeld hoe ik graag wil spelen. Ik heb hem drie keer uitgebreid gesproken en het was de bedoeling dat we een uurtje zouden zitten, maar het werd elke keer drie of vier uur. Dat geeft ook wel aan dat we een goede klik hebben en dat we op heel veel fronten op één lijn zitten."

Van Persie krijgt bij de Onder-16 van Feyenoord ook zijn eigen zoon Shaqueel van Persie onder zijn hoede. De veertienjarige aanvaller wordt gezien als een van de grotere talenten uit de jeugdafdeling van de club en wordt daarom volgend seizoen doorgeschoven vanuit de Onder-15. Shaqueel van Persie speelt sinds 2017 bij Feyenoord, dat hem overnam van Fenerbahçe.

Robin van Persie vertelde afgelopen zomer over een les die hij zijn zoon had geleerd over topvoetbal. De zoon van Van Persie bleef op de bank in een verloren wedstrijd tegen leeftijdsgenoten van Ajax en zat na afloop mokkend in de auto bij zijn vader. "Hij was aan het klagen, over anderen, de trainer et cetera", aldus Van Persie eerder in The High Performance Podcast.

Van Persie gebruikte het moment om zijn zoon een levensles bij te brengen. "Toen zei ik: 'Shaquil, je klinkt als een loser, als je zo praat. Je geeft iedereen de schuld, maar ik hoor niets over jezelf. Winnaars nemen controle en kijken naar zichzelf, ze kijken waar ze zichzelf kunnen verbeteren. Je moet jezelf de vraag stellen: wil je een winnaar zijn, of wil je een loser zijn? Voor mij maakt het niet uit, want ik ben je vader. De enige taak die ik heb is om je klaar te maken voor het leven als je twintig bent. Ik hou hoe dan ook van je. Het maakt voor mij niet uit of je het maakt als een voetballer, of niet. Maar jij zegt dat dit je passie is, dus jij moet controle nemen over je leven, en stoppen met klagen.'"

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Robin van Persie
 
Arne Slot

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties