MD: Memphis Depay op huizenjacht in woonwijk Koeman en De Jong
Dinsdag, 4 mei 2021 om 09:22 • Yanick VosLaatste update: 10:15

Memphis Depay prijkt dinsdag op de voorpagina van El Mundo Deportivo. De Spaanse sportkrant schrijft dat de 27-jarige aanvoerder van Olympique Lyon op huizenjacht is in Barcelona. Hij zou vorige week woensdag zijn afgereisd naar Catalonië om een woning te zoeken. Volgens de krant is het een belangrijk signaal met oog op een zomerse transfer.

De Oranje-international zou volgens de berichtgeving op huizenjacht zijn in de wijk Pedralbes, waar ook trainer Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Gerard Piqué woonachtig zijn. Een ooggetuige zag Depay samen met vrienden en familieleden een huis bezoeken in de wijk. Na de huizenjacht zijn de aanvaller en zijn entourage vanaf het vliegveld EL Prat teruggekeerd naar Lyon. Voor de krant is het bliksembezoek aan Barcelona een duidelijk signaal dat hij komende zomer bij Barcelona tekent.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘‘Revolutie’ bij Barcelona: 289 miljoen euro aan aankopen in de etalage’ | Marca: Memphis Depay bereikt akkoord met Barcelona

Depay wordt al geruime tijd gelinkt aan een transfer naar Barcelona. In de zomer van vorig jaar wilde Koeman hem al graag naar het Camp Nou halen. Een deal leek in kannen en kruiken, maar vond toch geen doorgang vanwege de slechte financiële situatie bij de Spaanse topclub. Koeman en Depay staken in de media niet onder stoelen of banken dat zij graag hadden samengewerkt bij Barça. Mogelijk komt het er na dit seizoen alsnog van. Door zijn aflopende contract in Lyon kan hij transfervrij de overstap maken.

Volgens Spaanse berichtgeving heeft de zaakwaarnemer van Depay in april onderhandeld met de huidige nummer drie van LaLiga. Mateu Alemany, door de nieuwe voorzitter Joan Laporta aangesteld als directeur voetbalzaken, heeft toen een voorstel gedaan. Dat een akkoord nog niet is bereikt komt doordat het voorstel dat Depay heeft ontvangen lager is dan in oktober, zo legde journalist Oriol Domènech uit in het programma Onze van Esport3. Volgens Domènech is de ex-speler van PSV en Manchester United een salaris aangeboden dat ongeveer vijftig procent lager is dan vorig jaar.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Memphis Depay
 
Gerard Piqué
 
Frenkie de Jong

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties