Andrés Iniesta stelt voetbalpensioen uit met nieuw contract in Japan
Dinsdag, 11 mei 2021 om 08:37 • Yanick VosLaatste update: 08:58

Andrés Iniesta heeft zijn contract bij Vissel Kobe verlengd, zo heeft de Japanse club dinsdag naar buiten gebracht. Op zijn 37ste verjaardag is bekend geworden dat de Spaanse middenvelder zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw tweejarig contract. Hij verlengt tot en met het seizoen van 2023, dat loopt van februari tot december.

Het vorige contract van Iniesta liep af in januari 2022. In Japan hield men er rekening mee dat de ex-speler van Barcelona het aan het einde van die verbintenis voor gezien zou houden. Iniesta wil van stoppen niets weten en plakt er nog minimaal twee jaar aan vast. Hij speelt sinds 2017 in het shirt van Vissel Kobe, nadat hij de deur van het Camp Nou na 674 officiële wedstrijden, negen landstitels en vier gewonnen Champions Leagues achter zich dichttrok.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De 131-voudig Spaans international is bezig aan zijn vierde seizoen in Japan. Mede door blessureleed kwam hij de afgelopen jaren wat minder in actie. Dit seizoen stond hij vijf maanden aan de kant met een dijbeenblessure. Eerder deze maand maakte hij zijn rentree. Bij Vissel Kobe lijkt hij zijn loopbaan af te gaan sluiten. Hij 39 jaar als zijn nieuwe overeenkomst afloopt. Met Vissel Kobe won hij tot dusver een keer de Japanse beker (2019) en Supercup (2020).

 
J League
 
Vissel Kobe
 
Andrés Iniesta

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties