'Zidane duikt op als topkandidaat bij eventueel vertrek bij Real Madrid'
Dinsdag, 11 mei 2021 om 15:05 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 15:31

Zinédine Zidane heeft de mogelijkheid om Real Madrid na dit seizoen te verruilen voor Juventus, zo weet Tuttosport dinsdag te melden. De Franse oefenmeester kan daarmee terugkeren bij de club die hij tussen 1996 en 2001 diende als speler. Juventus is bezig aan een uiterst teleurstellend seizoen en het lijkt er dan ook op dat de club na dit seizoen afscheid neemt van Andrea Pirlo. De huidige coach werd met Juventus uitgeschakeld in de Champions League en is daarnaast nog niet verzekerd is van deelname aan het miljardenbal voor volgend seizoen.

Zidane daarentegen zou momenteel niet naar volle tevredenheid bij Real werkzaam zijn. De spelersgroep van Real heeft er weinig vertrouwen in dat Zidane na de zomer nog als trainer voor de groep staat, zo wist Goal vorige week te melden. Verschillende bronnen binnen de club zouden hebben bevestigd dat de Franse oefenmeester vermoeid overkomt en teleurgesteld is over de gang van zaken dit seizoen. De vele blessures en het niet aantrekken van nieuwe spelers zouden ten grondslag liggen aan het feit dat Zidane twijfelt over zijn toekomst bij de Koninklijke.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook het bestuur van Real zou twijfels hebben over het aanblijven van Zidane. Het contract van de oefenmeester loopt in de zomer van 2022 af, al zou president Florentino Pérez hem niet vroegtijdig ontslaan. De club houdt er wel rekening mee dat Zidane zelf de handdoek in de ring zou kunnen gooien, zoals hij dat ook in 2018 deed. Zidane wist destijds met Real drie jaar op rij beslag te leggen op de Champions League en was daarmee de eerste Fransman die als coach de cup met de grote oren wist te winnen. Tevens was hij de eerste trainer die de prijs in drie opeenvolgende seizoenen won.

De Fransman zou bovenaan het wensenlijstje staan bij Juventus als opvolger van Pirlo en kan in Turijn een eenjarig contract tekenen met een jaarsalaris van twaalf miljoen euro, exclusief bonussen. Dat is in strijd is met het nieuwe beleid van Juventus, daar de club heeft aangegeven te willen snijden in de salarissen. Juventus is bovendien nog een bedrag van 6,5 miljoen euro schuldig aan de in 2020 ontslagen Maurizio Sarri, wiens contract nog doorliep bij de huidige nummer vijf van de Serie A.

Pavel Nedved wil van een vertrek van Pirlo en Cristiano Ronaldo vooralsnog niks weten. De technisch directeur van Juventus heeft tegenover Striscia La Notizia gepoogd aan alle geruchten rond het tweetal een einde te maken. "Pirlo en Ronaldo zullen bij Juventus blijven", aldus Nedved. "Er zijn enkele problemen, maar we zullen vechten tot het einde." Ook Goal meldt dat Juventus niet van plan is om nog voor het einde van het seizoen te snijden in de technische staf. Dat betekent dat Pirlo de kans krijgt om zich met Juventus te kwalificeren voor deelname aan de Champions League en de Coppa Italia moet zien te winnen van Atalanta op 19 mei.

 
LaLiga
 
Serie A
 
Real Madrid
 
Juventus
 
Zinedine Zidane

Poll
Denk jij dat Zinédine Zidane als coach bij Juventus past?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties