Kluivert neemt roer over van Hiddink in cruciale fase voor Curaçao
Vrijdag, 14 mei 2021 om 15:02 • Dominic MostertLaatste update: 15:06

Patrick Kluivert vervangt Guus Hiddink tijdelijk als bondscoach van Curaçao, zo meldt De Telegraaf vrijdag. De 74-jarige Hiddink herstelt momenteel van het coronavrius en heeft Kluivert gevraagd om in te stappen als interim-bondscoach voor de komende periode. Kluivert staat weliswaar onder contract bij Barcelona als hoofd jeugdopleiding, maar voorzitter Joan Laporta heeft mede vanwege zijn persoonlijke band met de twee Nederlanders toestemming gegeven aan de voormalig aanvaller.

Hiddink begon in maart aan de WK-kwalificatiereeks met Curaçao. Zijn ploeg boekte overwinningen op Saint Vincent en de Grenadines (5-0) en Cuba (1-2). Door de overwinningen gaat Curaçao momenteel aan kop in Groep C, waarin verder Guatemala en de Britse Maagdeneilanden de tegenstanders zijn. Op 5 juni staat een uitwedstrijd tegen de Britse Maagdeneilanden op het programma, waarna de eerste ronde van de kwalificatiewedstrijden thuis tegen Guatemala wordt afgesloten op 8 juni.

Het artikel gaat verder onder de video
De Boer sluit interland periode positief af: 'We creëren veel, dat is lekker'
Meer videos

Meer: WK-droom van Curaçao spat uiteen na late inzet op de paal; Bicentini wél door

Hiddink redt het niet om aanwezig te zijn bij de komende interlandperiode en heeft daarom Kluivert gevraagd om het roer tijdelijk over te nemen. De 79-voudig international van Oranje was tussen 2015 en 2017 al bondscoach van het Curaçaose elftal. Hij wordt door de voetbalbond bedankt 'voor zijn beschikbaarheid en bereidheid het team voor de komende periode onder zijn hoede te nemen'. Als Curaçao op de eerste plek eindigt in de poule, volgen op 12 juni en 15 juni wedstrijden tegen de winnaar van Groep D.

Op dit moment gaan de Dominicaanse Republiek en Panama samen aan kop in Groep D met zes punten, al is het doelsaldo van de Dominicaanse republiek beter (+7 om +2). Ook Curaçao staat op basis van doelsaldo eerste, met evenveel punten als nummer twee Guatemala. Als de eilandstaat de volgende ronde haalt en het tweeluik overleeft, wacht een laatste groepsfase met acht teams uit de CONCACAF-regio. De bovenste drie ploegen daarvan plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Qatar; de nummer vier speelt intercontinentale play-offs.

 
Kwalificatie WK - Midden-Amerika
 
Curaçao
 
Patrick Kluivert
 
Guus Hiddink

>
WC Qualification Concacaf
Curaçao
0
0
Guatemala
Woensdag, 9 juni 2021 om 02:00
Meer nieuws
   
14:07
14:07
Supporters Barcelona zijn vernietigend over nieuw Champions League-shirt
28
   
14:00
14:00
Live meepraten op het EK: Zweden - Slowakije
22
   
13:51
13:51
'Mogelijke opvolger Wijnaldum speelde donderdag tegen Oranje'
5
   
13:35
13:35
Nederland volgt voorbeeld van toplanden: voortaan één league-organisatie
9
   
13:14
13:14
De Roon: 'Ik heb na afloop wat mooie woorden gesproken in de kleedkamer'
23
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties