FC Twente wint eindelijk weer ondanks misstappen van Joël Drommel

Het was in het laatste kwartier voor rust eigenlijk geen moment rustig in De Grolsch Veste. Na een half uur spelen nam ADO op fantastische wijze de leiding: vanuit de corner krulde John Goossens de bal vanaf rechts in één keer via de linkerpaal de verre hoek in. Daar had Drommel ogenschijnlijk meer kunnen doen en al helemaal bij de 0-2 van de Hagenaren, acht minuten later. Goossens had het vertrouwen na zijn fantastische openingsgoal en schoot de bal, via de vingertoppen van Drommel, van grote afstand binnen.

FC Twente poetste de achterstand echter nog voor rust weg. Vrijwel direct na de 0-2 maakte het team van Ron Jans de aansluitingstreffer. Het was Daan Rots die de bal van dichtbij binnen tikte: 1-2. Op slag van rust viel ook de gelijkmaker. Boy Kemper kreeg de bal tegen zijn arm in het strafschopgebied, waarna arbiter Dennis Higler naar de stip wees. Bij afwezigheid van de geschorste Danilo nam Luciano Narsingh plaats achter de bal en hij passeerde doelman Martin Fraisl vanaf elf meter: 2-2.

Na rust waren de kansen voor FC Twente, Rots kreeg een paar goede mogelijkheden, en in de slotfase schoot Dario Dumic raak na goed voorbereidend werk van Queensy Menig: 3-2. Drommel hield zodoende toch een enigszins positief gevoel over aan zijn laatste wedstrijd in het tenue van FC Twente.