Tahiri gaat met Roemeens Cluj voorronde Champions League spelen
Donderdag, 10 juni 2021 om 16:02 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:26

Anas Tahiri heeft de overstap gemaakt naar CFR Cluj, zo maakt de Roemeense club donderdag bekend via de officiële kanalen. De middenvelder komt over van RKC Waalwijk, waar hij afgelopen seizoen de aanvoerdersband droeg. Tahiri besloot zijn aflopende contract bij RKC niet te verlengen, waardoor hij transfervrij wordt overgenomen van de nummer vijftien van de Eredivisie van het afgelopen seizoen.

Cluj is een van de grootste clubs in Roemenië en wist afgelopen seizoen voor het vierde jaar op rij de landstitel te veroveren. Daarmee verzekerde de club zich van deelname aan de tweede voorronde van de Champions League. De voorsprong op achtervolger FCSB, beter bekend onder de oude naam Steaua Boekarest, bedroeg zes punten. GSP meldde eerder al dat de transfer van Tahiri op een goed moment komt voor Cluj, daar de club deze zomer een drietal basiskrachten uitzwaaide om uiteenlopende redenen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Tahiri gold bij RKC, waar hij de afgelopen drie seizoenen onder contract stond, als vaste waarde in het elftal van Fred Grim. De in Marokko geboren Belgische middenvelder kwam in 2018 over van Lierse SK en wist in zijn eerste seizoen met RKC meteen promotie naar de Eredivisie af te dwingen, toen de Waalwijkers zich na een achtste plek als eindnotering via de play-offs verzekerden van een plek in de Eredivisie. Tahiri was in zijn eerste twee seizoenen in Waalwijkse dienst goed voor vijf doelpunten en één assist. De afgelopen jaargang noteerde hij vier assists en één treffer.

Tahiri gaf in april tegenover ESPN al aan een volgende stap te willen maken in zijn carrière. "Ik heb een goed gesprek gehad met de club een aangeven een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. Met het coronavirus is het makkelijker om transfervrij te zijn, dat verhoogt je kansen", aldus de middenvelder.

 
Eredivisie
 
Liga I
 
CFR Cluj
 
RKC Waalwijk
 
Anas Tahiri

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties