Barcelona neemt 'de komende dagen' een beslissing over Donnarumma
Zaterdag, 29 mei 2021 om 12:39 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 12:59

Het is nog onduidelijk waar Gianluigi Donnarumma zijn loopbaan zal voortzetten. De 22-jarige keeper is over iets meer dan een maand transfervrij, daar zijn contract met AC Milan ten einde loopt. Transferexpert Fabrizio Romano verzekerde afgelopen week dat zaakwaarnemer Mino Raiola met Barcelona over de situatie van de Italiaans international heeft gesproken en meldt zaterdag dat de Catalanen 'de komende dagen' een beslissing over zijn eventuele komst nemen.

Raiola zou echter niet alleen direct contact met Barcelona hebben, maar ook met Paris Saint-Germain en Juventus. "Het is een open race." Romano benadrukte al eerder dat Marc-André ter Stegen 'honderd procent zeker' als eerste doelman bij Barcelona blijft. "Onbetwistbaar", benadrukt de Italiaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat Neto in de zomer bij Barcelona vertrekt. De Braziliaan is niet tevreden over zijn rol bij het eerste elftal, daar Ronald Koeman geen voorstander is van een eerste keeper voor de competitie en de Champions League én een eerste keeper voor de Copa del Rey.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het ligt mede daarom niet voor de hand dat Donnarumma veel voelt voor een overgang naar Barcelona. De Spaanse topclub doet er bovendien alles aan om de financiële huishouding op orde te krijgen. Donnarumma en Raiola waren maanden in onderhandeling met Milan over een nieuw verbeterd contract. De 22-jarige doelman verdient zes miljoen euro per jaar en kon bij het verlengen van zijn contract een salarisverhoging van twee miljoen euro tegemoet zien. Raiola verlangde echter twaalf miljoen euro per jaar voor Donnarumma.

AC Milan weigerde mee te gaan en ook Barcelona lijkt financieel niet meer in staat om dergelijke salarissen te bieden, ook al hoeft er geen transfersom te worden betaald. De Catalanen zetten in op transfervrije voetballers als Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García, al heeft de club daar nog geen officiële mededelingen over gedaan. Spaanse media gaan ervan uit dat wie dan ook van de vier 'hooguit' een jaarsalaris van vier à vijf miljoen euro tegemoet kan zien.

Met Mike Maignan heeft Milan inmiddels al de opvolger van Donnarumma. Maignan doorliep deze week een medische keuring, waarna hij een vijfjarig contract ondertekende. Milan heeft Lille OSC dertien miljoen euro betaald, een bedrag dat door middel van bonussen nog kan oplopen tot vijftien miljoen euro. Het betekent een forse winst voor de kersvers kampioen van Frankrijk, want er werd in de zomer van 2015 slechts één miljoen euro betaald om Maignan over te nemen van Paris Saint-Germain.

Donnarumma kwam in 2013 als veertienjarige keeper in de jeugdopleiding bij Milan terecht. Twee jaar later al debuteerde hij in de hoofdmacht. In 2016 brak hij het record bij Italië Onder-21 door als jongste doelman ooit te debuteren. Donnarumma was op dat moment 17 jaar en 28 dagen oud. Zes maanden later maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Italië, waar hij met 17 jaar en 189 dagen eveneens de jongste goalie ooit werd. In totaal droeg Donnarumma 251 wedstrijden het shirt van Milan.

 
Serie A
 
Barcelona
 
AC Milan
 
Gianluigi Donnarumma
 
Mike Maignan

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties