NEC contracteert Vukovic: 'Al jaren een van de topkeepers in België'
Donderdag, 17 juni 2021 om 20:46 • Jeroen van PoppelLaatste update: 21:24

NEC heeft doelman Danny Vukovic gecontracteerd, zo meldt de naar de Eredivisie gepromoveerde club. Vukovic zat sinds zijn vertrek bij Racing Genk in maart van dit jaar zonder club. De 36-jarige Australiër keerde twee maanden geleden terug naar zijn vaderland vanwege de aanstaande geboorte van zijn tweede kind. Vukovic tekent voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

Vukovic stond bijna drie volledige seizoenen onder de lat bij Genk, maar werd in februari dit jaar naar de bank verdrongen door de negentienjarige Maarten Vandevoordt. Het seizoen 2019/20 ging bijna volledig aan Vukovic voorbij vanwege een achillespeesblessure. De Australiër kwam eind maart overeen met de Belgische topclub om zijn contract te ontbinden. Met Genk won Vukovic in 2019 de Belgische landstitel en de Supercup. De afgelopen tijd hield de goalie zijn conditie op peil bij Sydney FC, de club waarvoor hij het seizoen 2016/17 ook uitkwam. Vukovic heeft drie interlands op zijn naam staan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Technisch directeur Ted van Leeuwen legt uit waarom Vukovic is gehaald. "In onze zoektocht naar een juiste afstemming tussen jong talent en ervaren krachten, kwamen we bij Danny Vukovic uit. We zijn erg blij met zijn komst. Hij is al jaren een van de topkeepers in België en actueel Australisch international. Behalve dat hij een goede keeper is, heeft Danny nog een paar eigenschappen die we goed kunnen gebruiken. Hij is een charismatische leider, extreem gedreven en vergt van iedereen het uiterste. Een voorbeeldspeler."

Een dergelijke speler ontbrak nog volgens Van Leeuwen. "De meeste spelers in onze selectie zijn wel talentrijk, maar wat topvoetbal écht inhoudt, hebben slechts een paar spelers ervaren. En het is heel moeilijk dat gevoel in woorden uit te leggen. Maar als je een paar spelers aan boord hebt met die ervaring, dan wordt het doorgeven van die kennis en ervaring al eenvoudiger. En dat is wat voetbal uiteindelijk is: een eeuwig doorgeven van kennis."

Vukovic geeft een reactie op zijn komst naar Nijmegen. "NEC is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière", aldus de ervaren goalie. "Nijmegen is een ontzettend mooie stad en het verhaal van de club sprak me aan. Daarnaast kan ik met mijn ervaring een waardevolle toevoeging zijn voor de talentvolle spelers binnen de selectie. We zijn bezig met een mooi project, waar ik graag een onderdeel van wil zijn. Ik kan niet wachten om in een uitverkocht Goffertstadion te spelen. De komende seizoenen moeten we laten zien dat NEC thuishoort in de Eredivisie."

NEC begon het afgelopen seizoen met Norbert Alblas als eerste doelman. Vanaf eind februari gaf trainer Rogier Meijer de voorkeur aan Mattijs Branderhorst, met wie NEC uiteindelijk promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. Beide doelmannen gaan de club transfervrij verlaten, net als Job Schuurman. Daardoor hadden de Nijmegenaren alleen de achttienjarige Robin Roefs vastliggen als doelman voor volgend seizoen.

 
Eredivisie
 
NEC
 
Danny Vukovic

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties