AC Milan bevestigt deal met Chelsea en presenteert Tomori
Donderdag, 17 juni 2021 om 14:12 • Jeroen van PoppelLaatste update: 14:14

Fikayo Tomori maakt de definitieve overstap naar AC Milan, zo brengt de Italiaanse club donderdag officieel naar buiten. De Milanezen maken 28,5 miljoen euro over aan Chelsea voor de 23-jarige centrumverdediger, die het afgelopen half jaar al op huurbasis in het San Siro was te bewonderen. Milan voldoet daarmee aan de optie tot koop die in het huurcontract was opgenomen. Tomori is daarmee tot medio 2025 aan i Rossoneri verbonden.

Tomori speelt dus al sinds eind januari in Milaan, waar hij direct een onbetwiste basisspeler werd. In totaal speelde de Engelsman 22 officiële wedstrijden voor Milan, waarin hij 1 doelpunt maakte. Tomori slaagde er met zijn club op de slotdag van de Serie A in om een ticket voor de Champions League veilig te stellen. Dat geeft Milan de financiële ruimte om actief te handelen op de transfermarkt. Zo werd eerder al doelman Mike Maignan voor dertien miljoen euro overgenomen van Lille OSC.

De Londenaren houden op hun beurt een grote schoonmaak komende zomer. Naast Tomori is het de bedoeling om ook definitief afscheid te nemen van Emerson Palmieri, Tiémoué Bakayoko en Davide Zappacosta. Emerson zat vrijwel het hele seizoen op de bank, terwijl Bakayoko en Zappacosta op huurbasis speelden voor respectievelijk Napoli en Genoa. Voor Zappacosta, die acht miljoen euro moet opbrengen, is volgens Italiaanse media serieuze belangstelling van Atalanta. Een week geleden verkocht Chelsea Victor Moses voor vijf miljoen euro aan Spartak Moskou.

 
Premier League
 
Serie A
 
Chelsea
 
AC Milan
 
Fikayo Tomori

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties