Belgische bond bevestigt absentie De Bruyne bij EK-opening België
Vrijdag, 11 juni 2021 om 13:01 • Mart van MourikLaatste update: 13:21

Kevin De Bruyne moet de eerste EK-wedstrijd van België aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft de middenvelder laten weten in gesprek met koning Filip tijdens diens bezoek aan de Belgische selectie. De Manchester City-middenvelder heeft nog te veel last van zijn gebroken neus en oogkas. De Belgische voetbalbond bevestigt vrijdag dat De Bruyne inderdaad niet is afgereisd richting Rusland. Aanstaande zaterdag nemen de Rode Duivels het zonder hem en de eveneens geblesseerde Axel Witsel op tegen de Russen in het Krestovskistadion in Sint-Petersburg.

"Hoe gaat het? Niet te veel pijn?" vroeg de Belgische koning aan De Bruyne vanwege zijn dubbele breuk. "Een beetje, maar het gaat al veel beter. Met de zon moet ik wel af en toe een bril dragen, maar dat gaat niet altijd. Of ik kan spelen? Hopelijk de tweede wedstrijd", aldus De Bruyne, die hoopt mee te spelen tegen Denemarken op donderdag 17 juni. Op maandag 21 juni sluit het team van bondscoach Roberto Martínez de groepsfase af met een wedstrijd tegen Finland. De Bruyne en Witsel blijven nu achter in België om verder te werken aan hun herstel.

De spelmaker van City verliet vroegtijdig het veld in de verloren Champions League-finale tegen Chelsea. Hij moest de strijd na een uur staken na een harde botsing met verdediger Antonio Rüdiger. Laatstgenoemde droeg een masker en kon zonder problemen verder spelen, maar voor De Bruyne zat de wedstrijd erop. In tranen verliet hij het veld bij een 0-1 achterstand en hij kon bovendien de wedstrijd niet afkijken op de tribune. In de slotfase werd hij naar binnen gehaald voor om behandeld te worden aan, zo bleek later, een gebroken neus en oogkas.

 
EK 2020
 
België
 
Kevin De Bruyne
 
Axel Witsel

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties