Lasse Schöne bij rentree met NEC direct tegenover Ajax: 'Drie punten'
Woensdag, 9 juni 2021 om 17:11 • Laatste update: 17:16

NEC heeft de transfer van Lasse Schöne woensdagmiddag wereldkundig gemaakt. De middenvelder. De middenvelder, 35 jaar oud, tekent een contract voor twee seizoenen en ligt zodoende tot medio 2023 vast in Nijmegen. Schöne komt transfervrij over van sc Heerenveen en ondertekende woensdag zijn contract bij de club waar hij tussen 2008 en 2012 zijn eerste periode genoot.

"Nijmegen voelt als thuiskomen", vertelt Schöne op de website van NEC. "Mijn familie en ik kregen direct een goed gevoel nadat NEC contact opnam. Het verhaal en het hele project van de club klonk erg interessant. Ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad. De eerste stap is om van N.E.C. een stabiele Eredivisieclub te maken. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken." Schöne werd tijdens zijn presentatie geconfronteerd met het feit dat hij het met zijn nieuwe ploeg volgens het concept competitieprogramma meteen opneemt tegen zijn voormalig werkgever Ajax. "Dat worden direct drie punten", lachte hij.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Boekhoorn trapt op de rem: ‘Heb niet persoonlijk met Huntelaar gesproken’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Schöne gaf eerder al tegenover Voetbal International aan een keuze op gevoel te hebben gemaakt. "Het gevoel bij NEC heb ik altijd gehouden, zoals dat ook bij clubs als Heerenveen, De Graafschap en Ajax is waar ik heb gespeeld in Nederland. Bij NEC heb ik vier fijne jaren gehad, binnen en buiten de lijnen mooie momenten beleefd. Dat gevoel hoop ik hier opnieuw te beleven en in de gesprekken heb ik gemerkt dat er veel gaande is. NEC wil doorpakken en in dat project zie ik wel een rol voor mezelf weggelegd. De plannen waarbij de eerste stap moet zijn om door te groeien tot een stabiele Eredivisie-club. Daar geloof ik in."

De huidige verbintenis van Schöne bij sc Heerenveen loopt over enkele weken af en de Deen is daardoor transfervrij op te halen door NEC. De Friezen wilden wel graag door met de middenvelder, die in januari de overstap maakte van Genoa naar het Abe Lenstra Stadion. Volgens eerdere berichtgeving van De Gelderlander waren ook enkele niet nader genoemde clubs in de markt voor Schöne, maar zijn keuze is gevallen op NEC. De Nijmegenaren baarden vorig jaar al opzien door Édgar Barreto terug te halen naar De Goffert.

De in 2008 van De Graafschap overgenomen Schöne kwam in zijn eerste periode als speler van NEC tot 125 wedstrijden. In 2012 wist hij een transfer naar Ajax af te dwingen. Na zeven seizoenen in Amsterdam volgde de stap naar Genoa. De ervaren middenvelder werd door NEC onlangs nog uitgenodigd voor het promotiefeest, maar Schöne sloeg de aanbieding af vanwege het gevaar op een coronabesmetting. Jasper Cillessen, die in het verleden eveneens het shirt van NEC droeg, was wel bij het feest aanwezig.

 
Eredivisie
 
NEC
 
Lasse Schöne

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties