Václav Cerny hint met bericht op Instagram op transfer
Dinsdag, 8 juni 2021 om 06:52 • Yanick VosLaatste update: 06:58

Václav Cerny lijkt ook volgend seizoen voor FC Twente te willen spelen. Op Instagram plaatste de Tsjechische buitenspeler, herstellende van een zware knieblessure, een bericht waarop hij de supporters van Twente bedankt voor hun steun tijdens zijn revalidatie. "Dat ga ik jullie teruggeven. See you soon", aldus Cerny, die daarmee zijn voorkeur voor volgend seizoen lijkt aan te geven.

"Tukkers, vier maanden onderweg", schrijft Cerny op Instagram. "Elke dag denk ik aan de dag dat ik er weer sta. Het is een lange weg, maar de comeback komt steeds dichterbij. Hard werken wordt altijd beloond. Jullie geven mij de kracht om hier zeer sterk uit te komen. Dat ga ik jullie teruggeven. See you soon", zo besluit de aanvaller. Supporters van Twente reageren onder het bericht hoopvol op een langer verblijf.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ????Vasa Cerný (@vasacernyjr)

De 23-jarige Cerny is al maanden herstellende van een kruisbandblessure. Voordat hij geblesseerd raakte was hij namens de Tukkers goed voor zes doelpunten en zes assists in zestien Eredivisie-wedstrijden. In een eerder stadium spraken beide partijen naar elkaar de wens uit om langer samen door te gaan. Destijds werd gedacht aan een nieuwe huurdeal, maar inmiddels is Twente in gesprek met FC Utrecht om Cerny definitief over te nemen. Het contract van de Tsjech in de Domstad loopt nog een jaar door. In die verbintenis staat een optie voor nog een jaar. "Daar zit een risico aan, omdat we niet weten wanneer hij weer fit is. Maar dat risico nemen we, omdat we Václav een belangrijke en aantrekkelijke speler vinden. Hij is een echte publieksspeler", zei Streuer vorige week in TC Tubantia.

FC Twente is volop bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. De Enschedese club nam eerder doelman Lars Unnerstall transfervrij over van PSV heeft ook Virgil Misidjan zo goed als binnen. De 27-jarige vleugelspits beschikt bij PEC Zwolle over een aflopend contract en is dicht bij een akkoord met de Tukkers, zo meldde het regionale dagblad maandagavond. FC Twente verwacht de overgang deze week af te kunnen ronden. Eerder waren Swansea City en Reading in de markt voor Misidjan. Ook de onderhandelingen over Cerny zijn nog gaande. "Dat ziet er wel goed uit", aldus Streuer.

 
Eredivisie
 
FC Twente
 
FC Utrecht
 
Václav Cerný

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties