Karim Benzema komt met de schrik vrij na blessure in oefenduel
Woensdag, 9 juni 2021 om 18:47 • Dominic MostertLaatste update: 19:05

De knieblessure van Karim Benzema blijkt niet ernstig te zijn. De spits kwam dinsdagavond in de eerste helft van de oefenwedstrijd tussen Frankrijk en Bulgarije (3-0) verkeerd terecht na een kopbal in het vijandelijke strafschopgebied. Hij had last van zijn rechterknie en liet zich vervangen door Olivier Giroud. Volgens berichtgeving van RMC rekent bondscoach Didier Deschamps erop dat Benzema binnen twee tot drie dagen weer volledig meetraint.

Benzema reageerde in minuut 31 op een voorzet vanaf de rechterflank van Benjamin Pavard. Hij was eerder bij de bal dan Ivan Turitsov, waarna zijn rechterbeen tegen het lichaam van de rechtsback aankwam. De aanvaller van Real Madrid, na een absentie van zes jaar teruggehaald bij de nationale ploeg van Frankrijk, werd aan de zijlijn behandeld met een spray, werd ingetapet en bleef enkele minuten doorvoetballen. Daarna concludeerde hij dat het niet langer ging, waardoor Deschamps ervoor koos om Giroud te laten invallen.

Meer: ‘Elke speler van het Nederlands elftal zou een toevoeging zijn voor Duitsland’

De technische staf liet in een eerste reactie aan journaliste Carine Galli langs de zijlijn weten dat de pijn bij Benzema het gevolg lijkt van een 'tik' en niet per se duidt op een ernstige blessure. "Hij kreeg een flinke klap op een spier boven zijn linkerknie en dat verhardde", lichtte Deschamps toe in de pauze. "We hebben dus geen risico genomen. De medische staf onderzoekt het." Giroud, de vervanger van Benzema, kwam tweemaal tot scoren tijdens de oefenzege. Frankrijk begint het EK dinsdag met een kraker tegen Duitsland.


 
Vriendschappelijke interlands
 
Frankrijk
 
Karim Benzema

>
Vriendschappelijke wedstrijd
Frankrijk
3
0
Bulgarije
Dinsdag, 8 juni 2021 om 21:10
Meer nieuws
   
14:07
14:07
Supporters Barcelona zijn vernietigend over nieuw Champions League-shirt
29
   
14:00
14:00
Live meepraten op het EK: Zweden - Slowakije
23
   
13:51
13:51
'Mogelijke opvolger Wijnaldum speelde donderdag tegen Oranje'
5
   
13:35
13:35
Nederland volgt voorbeeld van toplanden: voortaan één league-organisatie
9
   
13:14
13:14
De Roon: 'Ik heb na afloop wat mooie woorden gesproken in de kleedkamer'
23
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties