Danny Makkelie krijgt leiding over openingsduel tussen Turkije en Italië
Woensdag, 9 juni 2021 om 10:43 • Rian RosendaalLaatste update: 15:58

De openingswedstrijd van het EK tussen Turkije en Italië staat onder leiding van Danny Makkelie, zo weet de KNVB woensdag te melden. Beide landen treffen elkaar vrijdag in het Stadio Olimpico. Hessel Steegstra en Jan de Vries zijn de assistenten van Makkelie, terwijl Kevin Blom als VAR zal fungeren. Stéphanie Frappart is de vierde official bij de openingswedstrijd. De aftrap in Rome is om 21.00 uur.

"Ik was tien jaar toen ik begon met fluiten. Een groot toernooi is vanaf dat moment altijd een droom van me geweest en die is nu uitgekomen", zei Makkelie onlangs in een aflevering van het YouTube-programma Extra Tijd van de KNVB. Naast Blom is ook Pol van Boekel aangesteld als VAR, net als de Duitsers Christian Gittelmann en Bastian Dankert. Voor Makkelie is het zijn debuut op een groot toernooi en de UEFA vertrouwt hem dus gelijk de openingswedstrijd toe. Voor Bjorn Kuipers is het zijn vijfde en tevens laatste grote toernooi. Het is nog niet bekend welke overige duels aan de Nederlandse scheidsrechters worden toegewezen op het EK.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Björn Kuipers krijgt van UEFA wedstrijd met bijzondere lading toegewezen

Kuipers en Makkelie bevinden zich sinds deze week in Istanbul, de uitvalsbasis van alle scheidsrechters en assistent-scheidsrechters op het EK. De videoarbiters Blom en Van Boekel verblijven tijdens het EK in het Zwitserse Nyon, waar ook het hoofdkantoor van de UEFA is gevestigd. Vn daaruit doen de VAR-arbiters van achter de televisieschermen hun werk bij alle wedstrijden, net zoals in de Nederlandse competitie gebeurt vanuit het 'replay center' in Zeist.

De UEFA heeft achttien Europese scheidsrechters geselecteerd voor het EK. In het kader van een uitwisseling met de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL is de Argentijnse arbiter Fernando Rapallini toegevoegd aan het scheidsrechtersgilde. "We trainen samen, we analyseren de wedstrijden samen. We zitten bij elkaar om snel te kunnen schakelen en iedereen op één lijn te hebben. Uniformiteit in de arbitrage is heel belangrijk", zei Makkelie onlangs tegen het Algemeen Dagblad.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!

 
EK 2020
 
Italië
 
Turkije
 
Danny Makkelie

>
European Championship
Turkije
0
3
Italië
Vrijdag, 11 juni 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
13:35
13:35
Nederland volgt voorbeeld van toplanden: voortaan één league-organisatie
1
   
13:14
13:14
De Roon: 'Ik heb na afloop wat mooie woorden gesproken in de kleedkamer'
16
   
13:02
13:02
Devyne Rensch verlengt bij Ajax: 'Het moeilijkste begint nu'
14
   
12:33
12:33
De Ligt reageert op 'meneer Van Basten': 'Ik ben blij met de kritiek'
44
   
12:27
12:27
De man van de wedstrijd was niet Denzel Dumfries of Frenkie de Jong
198
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties