Ajax plant eerste oefenduel en bezoekt bekende plekken in voorbereiding
Woensdag, 9 juni 2021 om 17:18 • Chris MeijerLaatste update: 17:18

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De Amsterdammers spelen op vrijdag 16 juli een vriendschappelijke wedstrijd tegen Anderlecht. Er zal in het Lotto Park - de thuishaven van de nummer vier van het afgelopen Jupiler Pro League-seizoen - om 19.30 uur worden afgetrapt.

Beide clubs maken via een een-tweetje op Twitter bekend dat er op 16 juli tegen elkaar geoefend geworden. "Wie is er in voor een vriendschappelijke wedstrijd?", vraagt Ajax op het sociale medium. "BX against A'dam, wat denken jullie ervan?", reageert Anderlecht. Ajax antwoordt: "Klinkt goed. 16 juli om 19.30 uur, misschien?" Anderlecht besluit vervolgens: "Done deal." Het is de derde keer in vier jaar dat Ajax en Anderlecht tegenover elkaar staan in een oefenduel.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De kans is groot dat Ajax met een gemankeerde selectie zal afreizen naar Brussel. Een groot deel van de spelers heeft komende maand nog interlandverplichtingen en sluiten daardoor vermoedelijk pas later in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan. Die voorbereiding start op 25 juni, met de eerste veldtraining op 26 juni. Tot en met 24 juli blijft men in Nederland en in het vertrouwde De Lutte zullen sowieso twee oefenduels worden afgewerkt. Vanwege de coronaprotocollen is het nog onduidelijk of er supporters aanwezig mogen zijn bij deze wedstrijden. Op 24 juli vertrekt de Ajax-selectie andermaal naar Oostenrijk voor een trainingskamp.

Ajax speelt op 7 augustus voor de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Het duel kan worden verschoven naar 8 augustus, mocht PSV die week in actie komen in de voorronde van de Europa League. Ajax is als kampioen zeker van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Een week later opent Ajax de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen NEC.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Anderlecht

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties