'Samenwerking Mark van Bommel en Wout Weghorst op losse schroeven'
Woensdag, 9 juni 2021 om 16:35 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:41

Het is nog maar zeer de vraag of Mark van Bommel komend seizoen bij VfL Wolfsburg kan beschikken over Wout Weghorst. De spits wordt na een sterk seizoen in de Bundesliga met verschillende clubs in verband gebracht en zou volgens The Athletic in de belangstelling staan van West Ham United en Newcastle United. Beide uit de Premier League afkomstige clubs zien in de aanvalsleider een welkome versterking voor het nieuwe seizoen.

Weghorst heeft bij Wolfsburg een productief seizoen achter de rug met twintig doelpunten. Daarmee eindigde hij in de Bundesliga op een gedeelde vierde plek op de topscorerslijst. De Oranje-international zag door zijn goede prestaties de belangstelling de voorbije weken toenemen. Onder meer Newcastle United en West Ham United zien in de Nederlander een versterking voor de voorste linie, daar eerder de naam van Weghorst al werd gelinkt aan het AS Roma van José Mourinho. Transfermarkt schat de waarde van de spits momenteel op dertig miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Weghorst reageerde onlangs bij de NOS op de vermeende interesse van clubs uit het buitenland. "Ik weet niet zeker of ik volgend jaar nog bij Wolfsburg speel", liet de aanvaller weten. "Want er is weinig zeker in het voetbal. Maar we gaan het allemaal zien. Ik voel me heel goed in Wolfsburg en met het Champions League-voetbal hebben we natuurlijk een mooie, nieuwe uitdaging volgend jaar. Er moet wel iets heel moois voorbij komen wil ik daar vertrekken." Weghorst staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij de nummer vier van het afgelopen seizoen en heeft nog een contract tot medio 2023.

Bij een eventueel vertrek van Weghorst houdt Van Bommel geen Nederlanders over in zijn selectie. Eerder werd het contract van Jeffrey Bruma niet verlengd. Feyenoord Transfermarkt wist eind mei echter te melden dat Van Bommel navraag heeft gedaan naar de contractsituatie van Steven Berghuis. De aanvoerder van Feyenoord kan in de zomer door een clausule voor vier miljoen euro een transfer naar het buitenland maken. Het contract van de EK-deelnemer loopt nog een jaar door en een contractverlenging lijkt er vooralsnog niet in te zitten.

 
Premier League
 
1. Bundesliga
 
VfL Wolfsburg
 
West Ham United
 
Newcastle United

Poll
Hoeveel vind jij Wout Weghorst waard?
0 - 10 miljoen
10 - 20 miljoen
20 - 30 miljoen
Meer dan 30 miljoen
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties