Topkandidaat bij Tottenham is bekend; Ajax kan opgelucht ademhalen
Woensdag, 9 juni 2021 om 21:25 • Dominic MostertLaatste update: 21:36

Paulo Fonseca lijkt op dit moment de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur te worden. Volgens journalist Fabrizio Romano is de clubloze trainer 'in gesprek' met de Premier League-club, terwijl Gianluca Di Marzio meldt dat hij al zijn jawoord heeft gegeven. Fonseca kan een driejarig contract ondertekenen bij de club uit Londen.

De voorbije weken werden al een aantal trainers serieus in verband gebracht met het trainerschap bij Tottenham. De club beëindigde in april de samenwerking met José Mourinho en maakte het seizoen vervolgens af met interim-manager Ryan Mason. Onder meer Erik ten Hag en Mauricio Pochettino werden nadrukkelijk in verband gebracht met the Spurs, maar zij bleven respectievelijk Ajax en Paris Saint-Germain trouw. Vorige maand meldde the Athletic dat Ten Hag, ondanks zijn contractverlenging, nog altijd in beeld was.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Vervolgens werd Antonio Conte met de functie in verband gebracht, maar vorige week staakte Tottenham de gesprekken met de bij Internazionale vertrokken trainer. Hij wilde volgens Romano meer dan vier stafleden meenemen en er was bovendien een verschil in salarisaanbod van drie miljoen euro per jaar. Zodoende kwam Fonseca in beeld om de nieuwe trainer te worden. Hij vertrok vorige maand na twee seizoenen bij Roma.

Romano schrijft dat Fonseca 'honderd procent openstaat' voor het trainerschap, mits Tottenham in 'de komende uren' laat blijken hem echt te willen hebben. De 48-jarige Portugees, in het verleden trainer van onder meer FC Porto, SC Braga en Shakhtar Donetsk, heeft goede gesprekken achter de rug met Fabio Paratici, die formeel nog niet in dienst is bij Tottenham maar op korte termijn wordt aangesteld als sportief directeur.

 
Premier League
 
Tottenham Hotspur
 
Paulo Alexandre Rodrigues Fonseca

Poll
Is Paulo Fonseca een goede trainer voor Tottenham Hotspur, denk je?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties