Besiktas stelt begeerde back uit Eredivisie 2,7 miljoen euro in vooruitzicht
Woensdag, 9 juni 2021 om 21:29 • Jeroen van PoppelLaatste update: 21:40

Jonas Svensson kan zijn carrière vervolgen in Turkije. De 28-jarige rechtsback van AZ heeft een officieel contractvoorstel in handen van Besiktas, zo verzekert de Turkse afdeling van Goal. Svensson kan bij de kampioen van Turkije 900.000 euro per jaar verdienen en voor drie seizoenen tekenen, met de optie voor nog een jaar.

Svensson werd in mei nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord en was volgens Arno Vermeulen van de NOS zelfs al rond met de Rotterdammers. Dat nieuws werd door de Noorse rechtervleugelverdediger echter al snel ontkend. Svensson vertelde tegenover De Telegraaf liever niet in de Eredivisie actief te willen blijven en uit te kijken naar een buitenlandse transfer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ik heb de ambitie om in een andere competitie te gaan spelen", zei Svensson, die in vierenhalf seizoen 152 officiële wedstrijden speelde. Daarin produceerde hij 7 goals en 27 assists. De wingback had ook kunnen bijtekenen in Alkmaar. "We zijn nog steeds in gesprek, ik heb een goede relatie met Max Huiberts (de technisch directeur van AZ, red.)", vertelde hij in mei.

 
Spor Toto Süper Lig
 
Besiktas
 
AZ
 
Jonas Svensson

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties