Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo en Cancelo slaan toe voor Portugal
Woensdag, 9 juni 2021 om 22:34 • Dominic MostertLaatste update: 08:59

Portugal heeft de laatste oefenwedstrijd op weg naar het EK eenvoudig gewonnen. Door een dubbelslag van Bruno Fernandes en een doelpunt van zowel Cristiano Ronaldo als João Cancelo won a Seleção met 4-0 van het Israël van onder meer Eran Zahavi en Eli Dasa. De regerend Europees kampioen beleefde zodoende een vlekkeloze uitzwaaiwedstrijd in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd van volgende week dinsdag tegen Hongarije.

In Estádio José Alvalade in Lissabon was sprake van eenrichtingsverkeer: in de eerste helft stelde Israël nul doelpogingen tegenover de twaalf van Portugal; het balbezit was 61 tegen 39 procent in het voordeel van de gastheer. In het eerste kwartier kreeg Portugal meerdere grote kansen om de score te openen. Diogo Jota was onzuiver bij een vrije schietkans na een balverovering van Bernardo Silva en kopte daarna ook over na een scherpe voorzet van Cancelo. Vervolgens nam Bruno Fernandes de bal knap uit de lucht na een pass vanuit het middenveld, waarna hij op keeper Ofir Marciano stuitte; vanuit de tweede lijn schoot Rúben Neves hard naast.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Coca-Cola ziet waarde met miljarden dalen na grap van Ronaldo | Cristiano Ronaldo grijpt twee EK-records bij late zege op Hongarije

Ronaldo overkwam hetzelfde, maar in de laatste vier minuten van de eerste helft sloeg Portugal tweemaal toe. Fernandes stond in het strafschopgebied klaar om diagonaal binnen te schieten nadat Cancelo de bal teruglegde vanaf de rechterflank, waarna Ronaldo met links raak schoot in de korte hoek na voorbereidend werk van Fernandes. In de tweede helft werd een inzet van Bernardo Silva van dichtbij gepareerd door Marciano, die ook een uithaal van André Silva wegbokste; tussendoor zorgde Zahavi met een afstandsschot dat voorlangs ging voor een van de weinige pogingen van Israël.

Bondscoach Fernando Santos voerde in de tweede helft zes wissels door, waardoor onder meer Ronaldo het veld verliet. De wedstrijd kabbelde voort en het aantal kansen was aanzienlijk lager dan in de eerste helft. Toch wist Portugal nog twee keer te scoren: vier minuten voor tijd trok uitblinker Cancelo vanaf de rechterflank het strafschopgebied in en plaatste hij de bal met links in de verre benedenhoek; in de blessuretijd bepaalde Bruno Fernandes de eindstand met een geplaatst schot in de linkerbovenhoek. Portugal, dat vorige week vrijdag nog met 0-0 remiseerde tegen Spanje, begint het EK volgende week dinsdag met een wedstrijd tegen Hongarije, waarna duels met Duitsland en Frankrijk op het programma staan.

 
Vriendschappelijke interlands
 
Portugal
 
Israël
 
Cristiano Ronaldo
 
Bruno Miguel Borges Fernandes

>
Vriendschappelijke wedstrijd
Portugal
4
0
Israël
Woensdag, 9 juni 2021 om 20:45
Meer nieuws
   
14:07
14:07
Supporters Barcelona zijn vernietigend over nieuw Champions League-shirt
32
   
14:00
14:00
Live meepraten op het EK: Zweden - Slowakije
24
   
13:51
13:51
'Mogelijke opvolger Wijnaldum speelde donderdag tegen Oranje'
5
   
13:35
13:35
Nederland volgt voorbeeld van toplanden: voortaan één league-organisatie
10
   
13:14
13:14
De Roon: 'Ik heb na afloop wat mooie woorden gesproken in de kleedkamer'
24
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties