Manchester United zet belangrijke stap rond megatransfer Jadon Sancho
Donderdag, 10 juni 2021 om 12:29 • Dominic MostertLaatste update: 12:34

Manchester United heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Jadon Sancho, zo meldt Fabrizio Romano donderdagmiddag. Volgens de doorgaans goed ingevoerde transfermarktjournalist onderhandelen Manchester United en Borussia Dortmund inmiddels over een transfersom. Romano rept over een vraagprijs van 95 miljoen euro; Sancho heeft in Dortmund een doorlopend contract tot medio 2023.

De aanvaller wordt al langer gevolgd door United en was vorig jaar dichtbij een overgang, maar zag dat de Engelse grootmacht destijds weigerde om te voldoen aan de vraagprijs van 120 miljoen euro. Ook Liverpool, Chelsea en zijn oude werkgever Manchester City werden toen genoemd als potentiële nieuwe club. Door de gevolgen van de coronacrisis en de bijkomende financiële problemen besloot Dortmund de vraagprijs van Sancho drastisch naar beneden te brengen, zo berichtten internationale media in de voorbije weken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sancho mag 'onder bepaalde condities' zijn opties op transfergebied verkennen, zo klinkt het vanuit Duitsland. Woensdag schreef BILD dat Dortmund zint op een vast bedrag van 93 miljoen euro plus 23 miljoen euro aan variabelen, een transfersom die aanzienlijk hoger zou kunnen uitvallen dan het door Romano genoemde bedrag. Volgens de journalist ziet Sancho een overstap naar Old Trafford wel zitten. Van een akkoord tussen beide clubs is nog geen sprake, maar United is naar verluidt positief gestemd.

Bij een vertrek van Sancho schakelt Dortmund volgens eerdere berichtgeving van de Corriere della Sera door naar Dusan Vlahovic. De 21-jariger aanvaller van Fiorentina werd vorige week verkozen tot Talent van het Jaar van het afgelopen Serie A-seizoen. Vlahovic, afgelopen seizoen goed voor 21 goals in 37 competitieduels, moet zo'n zestig miljoen euro kosten. Eerder werd ook Noni Madueke al gelinkt aan een transfer naar Dortmund. De buitenspeler van PSV heeft in Eindhoven nog een doorlopend contract tot medio 2024 en moet volgens eerdere berichtgeving van BILD vijftien miljoen euro kosten.

 
Premier League
 
Manchester United
 
Borussia Dortmund
 
Jadon Sancho

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties