Jesper Karlsson mag toch op vakantie: 'Ze lieten alles vallen voor ons'
Maandag, 14 juni 2021 om 13:41 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 13:41

AZ-aanvaller Jesper Karlsson hoeft niet langer stand-by te staan om zich nog bij de nationale selectie van Zweden te voegen. In de aanloop naar de eerste EK-wedstrijd van Zweden, maandagavond tegen Spanje, bevestigt de nationale voetbalbond dat Dejan Kulusevski (Juventus) en Mattias Svanberg (Bologna) weer zullen aansluiten bij de ploeg. Het tweetal raakte besmet met het coronavirus, maar heeft geen klachten gekregen en voegt zich bij de groep zodra ze negatief getest zijn.

"Het is goed om te zien dat het goed gaat met Dejan en Mattias en dat ze weer kunnen aansluiten", zegt bondscoach Janne Andersson. "Onze medische staf heeft intensief contact met ze gehad. Ik zie ernaar uit om ze weer te kunnen zien. We hebben ons uiteraard gehouden aan de geldende maatregelen en we zijn ervan overtuigd dat de jongens zich weer bij ons zullen voegen als ze negatief getest zijn." Kulusevski en Svanberg zullen de openingswedstrijd tegen Spanje van maandagavond wel missen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Karlsson zat bij het voorlopige keurkorps van Zweden, maar werd niet opgenomen in de 26-koppige selectie. Door de coronaperikelen mocht hij echter alsnog hopen op zijn eerste eindtoernooi, daar Andersson een reservegroep samenstelde die in een aparte 'bubbel' bleef. Naast Karlsson maakten ook Jacob Rinne (Aalborg BK), Mattias Johansson (clubloos), Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld), Niklas Hult (Hannover 96) en Isaac Kiese Thelin (Kasimpasa) deel uit van groep die stand-by stond. Het zestal kon tot zondagavond worden opgeroepen.

De zes spelers trainden onder leiding van Poya Asbaghi, de bondscoach van Jong Zweden. Ze zaten met elkaar in quarantaine om de kans op besmetting met het virus zo klein mogelijk te houden. "Ik wil Jacob, Jesper, Mattias, Isaac, Niclas, Joakim en Poya bedanken voor hun inspanningen voor het team", zegt Andersson. "Voetballers zijn ook mensen. Het gaat om zes spelers die al vakantie hadden en tijd met hun families doorbrachten. Sommigen waren teleurgesteld dat ze er in eerste instantie niet bij zaten. Ze lieten alles vallen om beschikbaar te zijn voor ons. Dat waarderen we enorm."

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!

 
EK 2020
 
Zweden
 
Spanje
 
Bologna
 
Jesper Karlsson

>
European Championship
Spanje
0
0
Zweden
Maandag, 14 juni 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
14:07
14:07
Supporters Barcelona zijn vernietigend over nieuw Champions League-shirt
30
   
14:00
14:00
Live meepraten op het EK: Zweden - Slowakije
24
   
13:51
13:51
'Mogelijke opvolger Wijnaldum speelde donderdag tegen Oranje'
5
   
13:35
13:35
Nederland volgt voorbeeld van toplanden: voortaan één league-organisatie
9
   
13:14
13:14
De Roon: 'Ik heb na afloop wat mooie woorden gesproken in de kleedkamer'
23
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties