'Internazionale meldt zich in Barcelona voor opvolger van Hakimi'
Donderdag, 10 juni 2021 om 17:43 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:03

Internazionale gaat voor Emerson Royal als vervanger van Achraf Hakimi, zo verzekert Ginaluca Di Marzio. De kampioen van de Serie A houdt dermate serieus rekening met het vertrek van Hakimi dat de club al contact heeft gezocht met de zaakwaarnemer van Emerson. Laatstgenoemde werd begin juni door Barcelona middels een optie voor negen miljoen euro teruggekocht van Real Betis.

Frederic Pena, de zaakwaarnemer van Emerson, was woensdagmiddag te gast in Milaan, zo weet Di Marzio. Daar werd een oriënterend gesprek gevoerd over de toekomstplannen van de 22-jarige rechtervleugelverdediger en zijn interesse in een overgang te peilen. Het duidt erop dat Inter ervan uitgaat dat Hakimi verkocht wordt. De Marokkaans international staat volgens onder meer Fabrizio Romano in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Chelsea. Beide clubs willen voorlopig niet verdergaan dan zestig miljoen euro, terwijl Inter tachtig miljoen euro verlangt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Emerson keert per 1 juli terug als speler van Barcelona. Hij werd in 2019 overgenomen van Atlético Mineiro, dat ruim twaalf miljoen euro ontving voor de transfer. De helft van de transfersom kwam destijds voor rekening voor Barcelona, met Betis dat de overige zes miljoen euro neerlegde. Vervolgens werd hij twee jaar op huurbasis gestald bij de club uit Sevilla. Barcelona bedong de optie om de volledige transferrechten van Emerson in 2021 voor negen miljoen euro over te kunnen nemen en daar werd onlangs gebruik van gemaakt. Emerson verliet Betis met 79 wedstrijden achter zijn naam, waarin hij 5 keer scoorde en 10 assists gaf.

Barcelona zou vanwege de financiële moeilijkheden bereid zijn om mee te werken aan de directe doorverkoop van Emerson. De Catalanen moeten overigens twintig procent van de transfersom voor de Braziliaan overmaken aan Real Betis. Barça wil in de zomer ook afscheid nemen van Junior Firpo, Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Miralem Pjanic en Martin Braithwaite.

 
Serie A
 
Internazionale
 
Barcelona
 
Emerson Aparecido Leite de Souza Junior
 
Achraf Hakimi

Poll
Is Emerson Royal een goede vervanger voor Achraf Hakimi bij Internazionale?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties