'Manchester United identificeert alternatief voor Sancho bij Bayern München'
Vrijdag, 11 juni 2021 om 13:10 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 13:39

Manchester United gaat zijn pijlen richten op de komst van Kingsley Coman, mocht de Engelse grootmacht er niet in slagen om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund. United speelt daarmee in op het feit dat Bayern de onderhandelingen met de Fransman tijdelijk heeft gestaakt. Coman is in Zuid-Duitsland nog in het bezit van een verbintenis tot medio 2023 en der Rekordmeister wil graag langer met hem door , maar de salariseis van twintig miljoen euro per jaar is Bayern volgens BILD veel te gortig.

United waagde afgelopen zomer al een poging bij Coman met een jaarsalaris van acht miljoen euro, maar kregen destijds nul op rekest van Bayern. Een jaar later moet het er alsnog van komen, mocht United het niet voor elkaar krijgen om Sancho naar Old Trafford te krijgen. Volgens bovengenoemd medium zou Julian Nagelsmann inmiddels op de hoogte zijn van de interesse van United, al ziet de van RB Leipzig overgekomen oefenmeester liever dat Coman behouden blijft voor Bayern.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Bayern is het niet de schuld van Coman dat de onderhandelingen zich op dit moment in een lastige fase bevinden. In de optiek van de Duitse recordkampioen zijn de adviserende partijen rond de Fransman, onder wie zijn vader en zaakwaarnemer Pini Zahavi, de boosdoeners. Coman zou voor United een goedkopere optie zijn dan Sancho. Dortmund vraagt 95 miljoen euro voor zijn buitenspeler en wees al een eerste bod van 70 miljoen euro af, terwijl Coman vermoedelijk voor zo'n 50 miljoen euro op te halen is uit München. Bij een vertrek van Coman zal Nagelsmann op zoek moeten naar een vervanger op de flanken.

Met zijn nog twee jaar doorlopende contract strijkt Coman momenteel op jaarbasis ruim acht miljoen euro op bij Bayern. Beide partijen hebben de intentie om langer met elkaar door te gaan, alleen wil de Franse aanvaller dan wel fors meer gaan verdienen. BILD maakt melding van een gewenste salarisverdubbeling, wat neerkomt op een jaarsalaris van zeventien miljoen euro. Het weekblad schrijft zelfs dat Zahavi, die de belangen van Coman behartigt, in de contractonderhandelingen heeft ingezet op een jaarsalaris richting de twintig miljoen euro. Daarmee zou Coman direct bij de topverdieners binnen de selectie van Bayern horen.

 
Premier League
 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Manchester United
 
Borussia Dortmund

Poll
Voor wie moet Manchester United gaan?
Jadon Sancho
Kingsley Coman
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties