Sven Botman verschijnt als 'droomtarget' op Italiaanse radar
Vrijdag, 11 juni 2021 om 19:31 • Jeroen van PoppelLaatste update: 19:58

Sven Botman mag zich verheugen op serieuze belangstelling van Atalanta, zo verzekert Fabrizio Romano. De 21-jarige centrumverdediger van Lille OSC wordt al tijden gelinkt aan enkele clubs uit de Premier League en geldt nu volgens Romano als 'droomtarget' bij Atalanta.

Botman werd de voorbije maanden gelinkt aan Tottenham Hotspur en Liverpool, al lijkt dat nooit concreet te zijn geworden. De mandekker werd in zijn eerste seizoen met Lille verrassend landskampioen en was daarna met Jong Oranje actief op het EK Onder-21. Lille betaalde vorig jaar acht miljoen euro aan Ajax voor Botman, die op 37 wedstrijden in de Ligue 1 staat.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Romano benadrukt dat de belangstelling van Atalanta losstaat van een eventueel vertrek van Cristian Romero. De 23-jarige centrumverdediger wordt nadrukkelijk begeerd door Manchester United, dat volgens Tuttosport een eerste aanbieding van 45 miljoen euro afgewezen zag worden. Romero wordt door Atalanta voor twee jaar gehuurd van Juventus, waarvan het eerste seizoen er nu op zit. Atalanta gaat de optie tot koop van zestien miljoen euro vervroegd lichten en heeft dan de volledige transferrechten over de mandekker.

Bij Atalanta zou Botman samenspelen met Marten de Roon en Hans Hateboer. Ook Sam Lammers staat onder contract bij de club, die volgend seizoen vertegenwoordigd is in de groepsfase van de Champions League, terwijl de Duitser Robin Gosens een voetbalverleden heeft in Nederland. De Italiaanse club zag volgens Tuttosport onlangs een bod van zestien miljoen euro op AZ-middenvelder Teun Koopmeiners afgewezen worden.

 
Serie A
 
Ligue 1
 
Lille OSC
 
Atalanta
 
Sven Botman

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties