Johan Derksen meldt buitenlandse transfer voor Sydney van Hooijdonk
Vrijdag, 11 juni 2021 om 23:55 • Jeroen van PoppelLaatste update: 00:08

Sydney van Hooijdonk vervolgt zijn carrière in de Serie A, zo meldt Johan Derksen vrijdagavond in De Oranjezomer. De 21-jarige spits vertrekt bij NAC Breda en gaat transfervrij naar Italië. "Ik weet alleen niet welke club, maar het is wel een club uit de Serie A", verzekert Derksen.

Van Hooijdonk was onder Maurice Steijn niet zeker van een basisplaats. Desondanks kroonde de aanvaller zich afgelopen seizoen tot clubtopscorer van NAC met 15 doelpunten in 27 wedstrijden, waarvan 11 als invaller. "Hij kan blijkbaar niet zo goed met die trainer opschieten", aldus Derksen. "Ik vind het wel een talentvolle jongen, maar hij staat er lang niet altijd in bij NAC. Hij is transfervrij en heeft zeker een goede zaakwaarnemer, want uit doorgaans betrouwbare bron kan ik melden dat hij naar een club uit de Serie A gaat."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Onlangs legde Van Hooijdonk uit waarom hij vertrekt bij NAC. "Vanaf de eerste dag van het seizoen heb ik geen enkel vertrouwen gevoeld van de mensen die het bepalen bij NAC", aldus de zoon van Pierre van Hooijdonk tegenover BN DeStem. Aan het begin van het seizoen werd het voor hem al duidelijk dat de trainer het niet in hem zag zitten. "In een persoonlijk gesprek zei de trainer: 'Ik zoek voor promotie een spits van 25 goals. Misschien kan jij dat. Zeker weten doe ik het niet.' En dan haalt hij Mario Bilate. Een goeie spits, een goeie jongen ook, maar hij heeft nog nooit zoveel goals gemaakt."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
NAC Breda
 
Sydney van Hooijdonk

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties