'AZ zet in op minimaal twaalf miljoen euro na belangstelling van zes clubs'
Zaterdag, 12 juni 2021 om 12:31 • Jeroen van PoppelLaatste update: 12:34

Jesper Karlsson staat in de belangstelling van liefst zes clubs, zo verzekert FotbollDirekt. De 22-jarige linksbuiten van AZ heeft volgens de Zweedse nieuwssite de interesse gewekt van Napoli, FK Krasnodar, VfB Stuttgart, Bologna, FC Metz én Valencia. De Alkmaarders zouden echter nog geen bod hebben ontvangen.

AZ nam Karlsson een jaar geleden voor 2,6 miljoen euro over van Elfsborg, een bedrag dat via bonussen kan oplopen naar 5 miljoen euro. Bij het binnenhalen van de vleugelspits ondervond de Eredivisionist al concurrentie van Napoli, Krasnodar, Bologna, Valencia en Metz. Die clubs hebben hun interesse volgens FotbollDirekt niet losgelaten en ook Stuttgart behoort nu tot de clubs met belangstelling. Vorig jaar koos Karlsson niet voor het meest lucratieve aanbod: volgens het medium staat hij voor 655.000 euro per jaar op de loonlijst bij AZ.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Gezien het tot medio 2025 lopende contract van Karlsson heeft AZ geen noodzaak tot verkoop. De Zweed moet komende zomer minimaal twaalf miljoen euro opleveren, zo klinkt het. Karlsson maakte in zijn eerste seizoen in Nederland een behoorlijke indruk en kwam tot 12 goals en 9 assists in 39 officiële optredens. Karlsson mag als gevolg van twee coronabesmettingen binnen de Zweedse selectie dromen van deelname aan het EK. Hij is door bondscoach Janne Andersson opgenomen in de reservegroep.

 
Eredivisie
 
AZ
 
Jesper Karlsson

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties