AS Roma betaalt 25 miljoen euro voor eerste twee aankopen van Mourinho
Zaterdag, 12 juni 2021 om 18:04 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:07

AS Roma staat op het punt om zijn eerste twee zomerse aanwinsten te presenteren, zo verzekeren diverse Italiaanse media. De Romeinen betalen volgens La Repubblica achttien miljoen euro aan Arsenal voor Granit Xhaka, terwijl Rui Patrício volgens de Corriere dello Sport voor zeven miljoen euro overkomt van Wolverhampton Wanderers.

De onderhandelingen met Arsenal over Xhaka zijn al weken gaande en zijn inmiddels bijna afgerond. De transfersom van achttien miljoen euro kan middels bonussen nog met een onbekend bedrag oplopen. De 29-jarige middenvelder wist nooit een goede band op te bouwen met de supporters van the Gunners en wilde dan ook graag ingaan op het aanbod van AS Roma. Arsenal betaalde in 2016 45 miljoen euro aan Borussia Mönchengladbach voor Xhaka en levert dan ook flink in.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Romano komt met uiterst verrassende wending in transfersoap Granit Xhaka

Bij Arsenal was Xhaka vijf seizoenen lang een gewaardeerde speler, die telkens rond de dertig competitiewedstrijden per jaargang speelde. In totaal strandt de Zwitser op 220 officiële duels voor Arsenal, waarin hij 13 keer scoorde en 20 assists gaf. Xhaka gaat in de Italiaanse hoofdstad naar verluidt 2,5 miljoen euro per jaar opstrijken. Hij speelde zaterdag de volledige openingswedstrijd van Zwitserland op het EK tegen Wales (1-1) mee.

Met Rui Patrício gaat AS Roma een landgenoot binnenhalen van José Mourinho, die per 1 juli begint als trainer van de club. De 33-jarige doelman komt naar verwachting voor zeven miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen kan oplopen naar tien miljoen euro. Rui Patrício speelt sinds 2018 voor Wolverhampton, waarvoor hij 127 keer uitkwam. Hij moet bij AS Roma de concurrentie aan met Pau López, die sinds twee jaar de eerste keus is. Rui Patrício zit in de Portugese EK-selectie, maar lijkt Rui Silva van Granada voor zich te moeten dulden onder de lat.

 
Serie A
 
AS Roma
 
Granit Xhaka
 
Rui Pedro dos Santos Patrício

Poll
Zijn Granit Xhaka en Rui Patrício de juiste aankopen voor AS Roma?
Ja
Xhaka wel, Rui Patrício niet
Xhaka niet, Rui Patrício wel
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties