Eriksen is stabiel en vroeg spelers om wedstrijd te hervatten
Zaterdag, 12 juni 2021 om 20:44 • Dominic MostertLaatste update: 00:20

Christian Eriksen is zaterdagavond tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland in elkaar gezakt. De middenvelder werd op het veld gereanimeerd en werd na een behandeling van ongeveer een kwartier afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij gestabiliseerd. De Deense voetbalbond (DBU) bevestigt dat Eriksen wakker is en nader wordt onderzocht in het ziekenhuis. Ook heeft hij zijn ploeggenoten toegesproken, bevestigt directeur Peter Möller van de DBU. Hij zou ze via FaceTime hebben gevraagd om de wedstrijd af te maken. Beide ploegen willen dat, waardoor de wedstrijd wordt hervat om 20.30 uur.

In een interview met NPO Radio 1 bevestigt zaakwaarnemer Martin Schoots dat Eriksen het relatief goed maakt. "Ik weet niet heel veel, maar ik heb net even gesproken met zijn vader", vertelt Schoots. "Die heeft me verteld dat hij ademt en kan praten. Dat is onder deze omstandigheden het nieuws waar we blij mee zijn. Dat is het enige wat ik weet. Ik heb vijf minuten geleden met zijn vader gesproken. Iedereen is in shock, dat is logisch. Zijn vriendin is nu bij hem in het ziekenhuis."

In de 43ste minuut van de wedstrijd bood Eriksen zich aan de zijlijn aan bij een ingooi. Hij wilde de bal aannemen, maar viel prompt voorover. De ploeggenoten van Eriksen en de medische staf hadden meteen door dat er sprake was van een ernstige situatie. Spelers van Denemarken verzamelden zich rond Eriksen en gebaarden dat hun ploeggenoot meteen medische hulp nodig had. Terwijl artsen zich over Eriksen ontfermden, stonden spelers van Denemarken zij aan zij om hem heen, om het zicht van de camera's te blokkeren.

Complete voetbalwereld leeft mee met ingezakte Christian Eriksen

Op sociale media steekt de hele voetbalwereld Christian Eriksen een hart onder de riem.Lees artikel

Spelers van Denemarken en Finland waren zichtbaar geschokt, evenals toeschouwers op de tribune. De wedstrijd werd logischerwijs onderbroken tijdens de medische behandeling van Eriksen. Na een behandeling van ongeveer een kwartier verlieten de spelers van Finland en de arbitrage het veld, terwijl er witte doeken om Eriksen heen werden geplaatst en hij werd weggevoerd. Zijn ploeggenoten liepen naast hem mee.

In de studio van de NOS wordt geschokt gereageerd op het incident. Landgenoot Kenneth Perez zegt 'geen woorden' te hebben voor de gebeurtenis."We kunnen lullen over 4-3-3, 5-3-2, al die onzin, maar als je ziet dat een jonge voetballer voor zijn leven aan het vechten is… Zo leek het in ieder geval. Het leek op een hartstilstand bij een ingooi. Hij struikelt half. Een aantal spelers reageert heel snel. Het is hopen en bidden voor Christian Eriksen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn ouders en zijn vriendin met kleine kinderen."

 
EK 2020
 
Denemarken
 
Christian Eriksen

>
European Championship
Denemarken
0
1
Finland
Zaterdag, 12 juni 2021 om 18:00
Meer nieuws
   
00:00
00:00
In de wandelgangen: Juventus bereikt akkoord met Santos
8
   
23:57
23:57
Estavana Polman reageert op mogelijke nieuwe functie voor Van der Vaart
31
   
23:54
23:54
V/d Gijp: 'Hij moet beseffen dat hij vijftien goals en assists moet verzorgen'
17
   
23:45
23:45
'Barcelona maakt eind aan transferperikelen en wil duo alsnog behouden'
6
   
22:46
22:46
Pablo Rosario en Justin Kluivert winnen niet van scorende Giroud en co
7
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties