Gianluigi Buffon lijkt keuze uit meer dan vijf aanbiedingen gemaakt te hebben
Zondag, 13 juni 2021 om 00:00 • Dominic MostertLaatste update: 12:26

Gianluigi Buffon vervolgt zijn carrière mogelijk bij Parma. De transfervrije keeper is volgens journalist Fabrizio Romano dicht bij een terugkeer naar de Serie B-club, waarvoor hij 26 jaar geleden debuteerde als profvoetballer. Buffon is momenteel in gesprek met Parma en neigt sterk naar een rentree, aldus Romano. De veteraan, 43 jaar, heeft meer dan vijf andere aanbiedingen op zak. Onder meer Besiktas hengelt naar zijn komst, maar Parma is de meest serieuze kandidaat.

Buffon speelde vanaf 1991, toen hij dertien jaar was, in de jeugdopleiding van Parma. Hij werd in 1995 overgeheveld naar het eerste elftal en maakte in november van dat jaar zijn Serie A-debuut. Na 168 competitiewedstrijden voor Parma, verdeeld over zes seizoenen, vertrok Buffon in 2001 naar Juventus. De keeper speelde vervolgens zeventien jaar voor Juventus, waarna hij één seizoen doorbracht bij Paris Saint-Germain en weer terugkeerde in Turijn. Hij werd gedurende zijn loopbaan twaalf keer verkozen tot Doelman van het Jaar van de Serie A, waaronder in 1999 en 2001, toen hij nog voor Parma speelde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Buffon maakte een maand geleden bekend zijn aflopende contract bij Juventus niet te verlengen. Het was sindsdien onduidelijk of Buffon zijn handschoenen aan de wilgen zou hangen of toch nog een jaar door zou gaan als prof. Zelf kon hij daar nog niets over kwijt. "Ik heb besloten om Juventus aan het einde van het seizoen te verlaten en mijn contract niet te verlengen", gaf hij aan. "Of ik stop, of ik vind een situatie die me motiveert om door te gaan en een nieuwe levenservaring op te zoeken. Ik zal alle mogelijkheden in overweging nemen."

Buffon werd in verband gebracht met Eintracht Frankfurt, Olympiacos, Sporting Portugal, Galatasaray en Dynamo Kiev en genoot dus ook interesse van Besiktas, maakt Romano bekend. Hoewel Buffon speelde met de gedachte om te stoppen, hintte hij vorige maand ook op een opvallende terugkeer in de nationale ploeg van Italië. Buffon speculeerde over deelname aan het WK 2022. "Ik ben de Buffon die ik altijd ben geweest, maar ik wil van niemand cadeautjes. Laten we eerst maar kijken hoe ik er in december 2022 voor sta. Als iemand vindt dat ik het shirt van Italië verdien, zeg ik geen 'nee'", zei de 176-voudig international, die in 2018 afzwaaide bij de nationale ploeg.

 
Serie A
 
Parma
 
Juventus
 
Gianluigi Buffon

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties