Ronaldo reageert: 'Op mijn 18de kreeg ik er wellicht slapeloze nachten van'
Maandag, 14 juni 2021 om 17:11 • Dominic MostertLaatste update: 09:32

Cristiano Ronaldo raakt tijdens het EK niet afgeleid door de geruchten over zijn sportieve toekomst. De aanvaller van Portugal en Juventus wordt in verband gebracht met een transfer naar Manchester United of Paris Saint-Germain, maar zegt zich volledig te richten op het EK. Portugal treedt dinsdag in Budapest aan tegen Hongarije en speelt vervolgens wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk in Groep E.

Enkele weken geleden schreef AS nog dat een terugkeer van Ronaldo bij Manchester United 'dichterbij dan ooit' is. Diezelfde krant claimde vervolgens serieuze interesse van PSG. "Ik speel al vele jaren op het hoogste niveau, dus hier raak ik niet meer van onder de indruk", reageert Ronaldo op de geruchten. "Als ik nog achttien of negentien was, zou ik misschien slapeloze nachten hebben gehad. Maar ik ben inmiddels 36. Wat er ook gebeurt, het zal goed zijn. Of ik nou transfereer of bij Juventus blijf. Op dit moment is het EK het belangrijkste. Het is mijn vijfde EK, maar het voelt als mijn eerste EK."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ronaldo schrijft geschiedenis als hij in actie komt tegen Hongarije: de sterspeler van Portugal is de eerste speler ooit die op vijf verschillende EK's uitkomt. "Het is niet heel indrukwekkend, maar wel een mooi record. Het belangrijkste is dat we het EK twee keer op rij willen winnen", benadrukt hij op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Hongarije. Voorlopig heeft Ronaldo veel vertrouwen. "De ploeg staat er goed voor. Het gaat al sinds de eerste training op 27 mei allemaal heel soepel. We zijn er klaar voor, dus we hopen morgen op een goede manier aan het toernooi te beginnen. De supporters zullen achter Hongarije staan, maar het is goed om weer voor publiek te kunnen spelen. We gaan ervan genieten."

De voorbereiding van Portugal werd zondag verstoord door het nieuws dat João Cancelo positief is getest op het coronavirus. De verdediger van Manchester City heeft het trainingskamp verlaten en is vervangen door Diogo Dalot. Ronaldo vindt het belangrijk dat Portugal zich niet te veel zorgen maakt om de gevolgen van het coronavirus voor de kansen van het land. "Ik denk niet dat het van groot belang is. Als we ons gaan richten op andere dingen, dan verliezen we de focus", geeft hij aan. "Het is jammer dat João positief is getest, maar verder hebben we het niet over corona. Iedereen is moe van corona."

Ronaldo zegt niet te weten of Portugal er beter of slechter voor staat dan tijdens het gewonnen eK van 2016. "Het is een nieuw toernooi en we zijn niet meer dezelfde ploeg als in 2016. We hebben wel een ploeg met enorm veel potentieel. Het toernooi zal uitwijzen of we beter of minder zijn dan in 2016. We zien het vanzelf. Persoonlijk ben ik ook niet dezelfde speler als toen ik 18 was, of 10 jaar geleden, of 5 jaar geleden. We passen ons steeds aan. Het belangrijkste voor een voetballer is het vermogen om zich aan te passen. Als een speler lang wil doorgaan, moet hij zich kunnen aanpassen. Ik heb dat mijn hele carrière gedaan. De cijfers spreken voor zich: vanaf mijn 18de tot mijn 36ste heb ik me constant aangepast, ben ik blijven winnen en heb ik altijd prijzen kunnen pakken in teamverband."

 
EK 2020
 
Portugal

Poll
Denk je dat Portugal opnieuw het EK gaat winnen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties