'Napoli ziet in smaakmaker van Fortuna Sittard welkome versterking'
Maandag, 14 juni 2021 om 17:44 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 17:47

Zian Flemming heeft zich door zijn goede prestaties in de kijker gespeeld bij Napoli, meldt Sky Italia. De aanvallend ingestelde middenvelder van Fortuna Sittard heeft een ijzersterk seizoen achter de rug en was een van de grote uitblinkers bij de ploeg uit Limburg. De naam van Flemming wordt door het Italiaanse medium in één adem genoemd met Moussa Sissoko van Tottenham Hotspur, die ook in de belangstelling zou staan.

De 22-jarige Flemming is opgeleid door Ajax, waar hij tien jaar lang in de jeugdopleiding speelde. Hij debuteerde in het betaald voetbal bij Jong Ajax en maakte in het seizoen 2017/18 deel uit van de selectie die kampioen werd van de Keuken Kampioen Divisie. Na een succesvol jaar in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij goed was voor 25 wedstrijden en 6 doelpunten, maakte hij de overstap naar PEC Zwolle. Na een huurperiode bij NEC kwam hij het afgelopen seizoen uit voor Fortuna, waar hij met twaalf doelpunten en zeven assists tot de belangrijkste Eredivisie-spelers van de afgelopen jaargang behoorde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sky Italia meldt dat de verrichtingen van Flemming worden gevolgd door de clubleiding van Napoli en omschrijft de speler als 'een middenvelder met sterke aanvallende vaardigheden'. Fortuna zal bij serieuze interesse geld willen zien, daar Flemming nog tot medio 2024 onder contract staat. Opmerkelijk is dat op diezelfde lijst ook Sissoko staat. De middenvelder van Tottenham maakt momenteel deel uit van de EK-selectie van Frankrijk, maar gold afgelopen seizoen niet als vaste waarde bij de club uit Noord-Londen. Sissoko kwam de afgelopen voetbaljaargang tot 25 wedstrijden in de Premier League, waarvan 15 keer als basisspeler.

Stap hogerop lonkt voor Eredivisie-uitblinker: 'Iets verfijnder dan Dani de Wit'

Voetbalzone maakte een profielschets van de speler die kan terugkijken op het beste seizoen uit zijn loopbaan.Lees artikel

Flemming durfde in mei al langzaam vooruit te kijken. "Als je het op voorhand uitstippelt, dan zou je nu eerder naar de top of subtop van de Eredivisie willen", aldus de middenvelder. "Maar ze willen heel veel geld of dat ik blijf, en gezien corona is er in Nederland niet veel geld. Het ligt eraan wat er uiteindelijk komt. Als er echt iets heel moois komt waar ik naartoe wil en ze laten me niet gaan, dan zou ik niet tevreden zijn. Ik hoef niet koste wat kost weg. Het is wel gewoon goed hier en de club heeft een plan om door te groeien."

 
Serie A
 
Napoli
 
Fortuna Sittard
 
PEC Zwolle
 
Ajax

Poll
Denk jij dat Zian Flemming klaar is voor de Serie A?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties