Ajax contracteert Enric Llansana tot medio 2023: 'Ik hoop bij één te blijven'
Maandag, 14 juni 2021 om 21:09 • Jeroen van PoppelLaatste update: 21:16

Ajax en Enric Llansana hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. De twintigjarige verdedigende middenvelder annex verdediger beschikte over een aflopend contract, dat verlengd is tot medio 2023. "Ik ben blij dat ik twee jaar bij de mooiste club van Nederland mag bijtekenen", reageerde Llansana voor de camera van het clubkanaal.

Llansana, die beschikt over een Spaans en Nederlands paspoort, werd door Ajax in 2012 weggeplukt bij amateurclub VPV Purmersteijn. De middenvelder maakte op 25 maart 2019 zijn debuut voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Het afgelopen seizoen was Llansana een vaste basisspeler voor het beloftenteam en kwam hij tot 33 competitieduels, waarin hij 3 goals maakte en 2 assists gaf.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Llansana is blij met zijn ontwikkeling bij Jong Ajax. "Ik ben erg tevreden over het afgelopen seizoen. Ik heb een andere positie gekregen als rechtercentrale verdediger. Dat was wel wennen aan het begin, maar ik denk dat ik het wel goed heb gedaan en heel veel heb gespeeld. Ik hoorde aan het begin van het seizoen dat ik als middenvelder niet veel zou spelen. Toen kwam er een positie vrij als rechtercentrale. Ik heb dat wel goed opgepakt en heb bewezen dat ik daar ook prima uit de voeten kan. Ik voel me daar ook prettig. Steeds meer eigenlijk."

Vooralsnog kwam Llansana niet in aanmerking voor speelminuten in de hoofdmacht van Ajax, al liet trainer Erik ten Hag hem afgelopen seizoen wel enkele keren op de bank zitten. Ook staat de Spaans-Nederlandse speler op 27 jeugdinterlands voor vijf verschillende vertegenwoordigende Oranje-elftallen.

Llansana is blij dat hij in ieder geval vijf keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht zat. "Daar doe je het allemaal voor. Ik vond het wel jammer dat ik nog niet debuteerde in Ajax 1. Maar ik moet gewoon mijn best blijven doen. Wat mij is opgevallen van die keren dat ik bij de selectie zat is dat iedereen heel serieus is. Nog meer dan bij Jong. Ik ga mee naar De Lutte en daar moet ik mij bewijzen. Ik hoop natuurlijk bij één te blijven. Nu nog een paar weken keihard trainen, zodat ik helemaal fit terugkom."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Enric Llansana

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties