Louis van Gaal volgend seizoen voor één wedstrijd trainer van Telstar
Dinsdag, 15 juni 2021 om 20:44 • Dominic MostertLaatste update: 10:34

Louis van Gaal wordt volgend seizoen voor één wedstrijd trainer van Telstar. De eenmalige aanstelling van Van Gaal bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie is een stunt ter promotie van de Telstar-loterij, waarvan de opbrengst naar supportersfaciliteiten en goede doelen gaat. De winnaar van de hoofdprijs mag tijdens de desbetreffende wedstrijd als assistent van Van Gaal fungeren.

In een ludiek promotiefilmpje is te zien dat Van Gaal alvast een balkonscène oefent, voor het geval hij een prijs wint met Telstar: "Wij zijn niet alleen de beste van IJmuiden, maar..." Hij wordt vervolgens onderbroken door zijn vrouw Truus om zijn contract te ondertekenen. Met voorzitter Pieter de Waard beslist Van Gaal dat er een loterij georganiseerd wordt om te bepalen wie zijn assistent wordt.

Daarna roept Van Gaal iedereen om via de aankoop van een lot te solliciteren als assistent. "Wil jij samen met mij een wedstrijd verkloten, koop dan deze loten", aldus de ervaren trainer, die in zijn loopbaan als voetballer één seizoen voor Telstar speelde. De loten zijn te koop via www.louismoetwinnen.nl. De opbrengst van de loterij gaat naar de Spieren voor Spieren, waar Louis en Truus van Gaal ere-ambassadeurs van zijn, en naar de stichting Durf te Dromen. Die stichting is een initiatief van voormalig Telstar-speler Redouan El Yaakoubi, die zich inzet om de jeugd in de Utrechtse wijk Overvecht te helpen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Telstar
 
Louis van Gaal

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties