PSV baalt van 'onbegrijpelijk' besluit UEFA: 'We vinden het niet uitlegbaar'
Woensdag, 16 juni 2021 om 13:05 • Dominic MostertLaatste update: 13:12

PSV betreurt het besluit van de UEFA om geen uitsupporters toe te laten in de voorrondes van de Europese clubtoernooien. De Eindhovenaren werden woensdagmiddag in de tweede voorronde van de Champions League gekoppeld aan Galatasaray en mogen geen fans meenemen naar Istanbul. PSV zal minstens 25.000 supporters verwelkomen, die moeten kunnen aantonen dat zij volledig gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest kunnen overleggen.

"Het is fantastisch dat we binnenkort met onze fans kunnen genieten van voetbal. Hier hebben we lang naar uitgekeken", zegt commercieel directeur Frans Janssen op de website van PSV. "Maar in onze optiek horen daar ook uitsupporters bij. Wij vinden het jammer en onbegrijpelijk dat de UEFA anders heeft besloten. Heel Europa versoepelt, tijdens het EK vliegen voetballiefhebbers het eigen nationale team achterna, maar in clubverband blijkt dat volgens de bond niet mogelijk. Dat vinden we niet uitlegbaar."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

PSV treft Galatasaray in tweede voorronde Champions League

PSV werd woensdagmiddag tijdens de loting gekoppeld aan Galatasaray.Lees artikel

PSV speelt 20 of 21 juli in Eindhoven; de return in Turkije volgt een week later. Directeur voetbalzaken John de Jong spreekt van een 'mooie uitdaging'. "Galatasaray is afgelopen jaar als tweede geëindigd in de Turkse competitie. Het is op dit moment uiteraard nog lastig om aan te geven wat het exacte niveau van Galatasaray is, maar uit het resultaat van afgelopen seizoen mag je opmaken dat zij en PSV aan elkaar gewaard zijn. Wij hebben de ambitie om de groepsfase van de Champions League te halen en daarvoor zal alles, wanneer de selectie op 25 juni aan de voorbereiding begint, in het teken staan."

Als PSV de tweede voorronde overleeft, is het ongeplaatst in de derde voorronde. Daarin kan PSV uitkomen tegen Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco en KRC Genk. De loting voor die ronde wordt al op 19 juli verricht, dus nog voor het tweeluik in de tweede voorronde. Als PSV verliest in de tweede voorronde, valt het terug naar de derde voorronde van de Europa League. Als ook daarin wordt verloren, stroomt PSV in de laatste voorronde van de Conference League in. PSV was in het seizoen 2018/19 voor het laatst vertegenwoordigd in de groepsfase van de Champions League.

 
Champions League
 
PSV
 
Galatasaray

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties